Friday, November 28, 2008

:: Melayan keboringan ::

Malam ni aku layan je la sparuh akhir muzik2 etnik kreatif.. mmg la agak hampeh..tp ntah kenapa tangan aku ni maleh nak tekan remote nak alih siaran... tadi baru lepas si mawi sama heliza nyanyi lagu DOA DLM LAGU... aku nak tegelak si FBI si pengacara buat lawak...lepas ni mawi akan berduet pulak dengan ekin...si pengacara kecik sorang lagi tu wat muka blur ala2 percaya la...skali si faizal dgn slamba badak die ckp.. ye ..mereka bakal berduet lagu DOA SEBELUM TDOW...hahaha aku rasa cam nak gelak guling2...

:: Plan waktu Lunch hari ni ::

1. Nak p dengkil (pasaraya ungu) nak cari baju basahan utk si Aisy ( sian Aisy baju p nursery dan buruk2)
2. Pi maiden bli bantal lawa (tp ni wiken pun leh paksa asben p)
3. Mkn mi sup kat bangi ngan karipap paneh..(nyum2)-bleh rilek2 bawah pokok time org smayang..
4. Cari kontek lense (ni nak p wiken coz nak bli kat taipan)
5. Nak p cari pencuci muka etc ( yg ni wiken pun bleh kot) - yg ni je aku dpt bli kat equine ari ni
6. P flea market (mcm nak cari buku utk Aisy)

Thursday, November 27, 2008

:: Mesyuarat Tingkap ::

Hari ni aku balik agak lambat...dlm kol 6.45 sampai umah...dengan ujan rintik2 aku pun lalu depan umah kak ani.....kebetulan dia kejar si iman (sebaya Aisy)...die tegur aku... eh mimie...meh la lepak umah kak na sat...semua ada ni...(yg ada tu geng2 surirumah lah-ina, kak na..kak ani).. aku pun lepas paking kete..p lah sat... rupenye kak ani nak tunjuk katalog die...aku layan je lah..(ambik hati je..) lepas tu aku tanye si Ina...bila lagi dia nak p bli perfume murah2...aku nak tumpang skaki payung... lepas tu die ckp..laaaa..awat tak habaq...si along baru je balik dr LA aritu...so die beli victoria secret nye perfume...siap suh iklisye' p amek kat umah(aku rasa btol la ejaan nama anak dia ni) .. die ckp next month maybe laki die p LA lagi..ha aku pun soh ah die bli...tak sampai sratus.. mana nak dpt!! botoi beso pulak tu...memandangkan ujan pun makin lebat..aku pun apa lagi..ade la reason nak balek..hehehe....

:: Video of the Week ::

Aku saja nak share video ni..Aku rasa kelaka .. die tekan bunyi bunyian kat kereta dia tu..sambil joget2.. enjoy

video

:: Sembahyang dalam keadaan mengantuk ::

Smalam time aku nak semayang Maghrib...datanglah si kecik ni tarik sejadah dia sebelah aku..korang nampak dlm gamba tu kan...sejadah warna biru tu aku punya..Tapi sebenonye dia baru lepas mandi time ni...tak menyempat2 papa dia pakaikan baju dah sebuk nak smayang..Datang kat sebelah aku..dia ckp kuat2...OWWOOOOHHHH sambil sujud...lepas tu dah lama sgt die penat die menerap mcm ni.
Aisy sambil memeriksa kot2 ade bulu sejadah yang tertanggalRasa nak tetido atas sejadah

:: Bos pegi training hari ni?? yihaaaaa ::

Boleh lah aku ronggeng ari ni...pagi ni aku dtg je aku buat housekeeping lambakkan semua fail..puncanya aku nak cari surat si nuzul ...tu je...habis satu lemari aku punggah....yg aku hangin satu badan....dah siap je...surat nuzul pun melambai mesra kat aku..rupenye ade je kat dlm file loan aku yg besa tu...dah 3 kali aku bukak file tu sebenonye...ya Allah..rabun arnab sungguh la..apa2 pun aku suke coz aku nye meja dah clear dah...
(Keadaan pc aku yg hampir 80% tak besepah)
(nak jugak masukkan surat si Nuzul :d haha)

Wednesday, November 26, 2008

:: Me and my Boss ::

Ha...saspen kan?? kenapa aku letak gamba siti..lepas korang bace ni baru aku boleh bagitau korang kenapa aku letak gamba siti...Ok ..hari ni aku nak share sikit pasal email yang aku dapat pagi ni which i found it very interesting and seems to be true!!! aku tatau la korang..tp aku rasa semua org akan setuju dengan mende ni..tp syhh jangan bagitau bos aku eh...
  1. When I Take a long time to finish, I am slow,
  2. When my boss takes a long time, he is thorough
  3. When I don't do it, I am lazy,
  4. When my boss does not do it, he is busy,
  5. When I do something without being told, I am trying to be smart,
  6. When my boss does the same, he takes the initiative,
  7. When I please my boss, I am apple polishing,
  8. When my boss pleases his boss, He is cooperating,
  9. When I make a mistake, I' am an idiot.
  10. When my boss makes a mistake, He's only human.
  11. When I am out of the office, I am wondering around.
  12. When my boss is out of the office, He's on business.
  13. When I am on a day off sick, I am always sick.
  14. When my boss is a day off sick, He must be very ill.
  15. When I apply for leave, I must be going for an interview .
  16. When my boss applies for leave,it's because he's overworked
  17. When I do good,my boss never remembers,
  18. When I do wrong,he never forgets

what to do?????????? ??? Memandangkan bos aku pompuan...sebab tu lah aku letak gamba siti....so mana tau puan bace blog aku ni dia up sikit bonus tahun ni ( hahahaha.. apple polish sikit ) haha..

Monday, November 24, 2008

:: Aisy dan jam spongebob square pants ::

Memandangkan semalam hari Ahad so kiteorg puas berjalan satu hari...semua tempat pun pegi..SSF, SUZUKI etc... bila dah mlm papa Aisy ckp die nak mkn KFC..so ok la...kiteorg pun p la KFC...Bila order set chicky meal dpt lah jam yg cute ni..suke beno si Aisy....padahal beso gile ngan tangan dia...tengok la tido pun nak pakai jam..
sambil minum susu..
Masa ni dah mamai nak tdow...
Minum susu lagi..
See....jam saya !!!
Jam Spongebob square pants!!

:: Dinner with Papa ::

Masa ni Aisy makan mlm ngan papa dia...
Makan bubur sama papa
Erm...sedapnye...

:: Aisy dan Kereta Ajaib nye ::

Last week aku pegi so call shopping barang umah kat pasaraya dekat umah aku..as usual...Aisy bila dia nampak kereta ajaib ni..mula lah dia nak naik...terpaksalah papa dia letak duit lima posen dalam kete tu..ready ...
Amboi...kemain lagi.....semangat gila nak bawak kete...
Hai la Aisy.....
Cey cey...

Friday, November 21, 2008

:: Kenduri pecah rumah?? ::

Balik keje smalam..aku hangin satu badan...jiran aku nak buat upacara pecah umah ke apa aku pun tatau...siap ade 2 khemah besar depan umah dia.... sebelum ni dia tak duduk sini pun..die keje kat dubai..tp ni aku tengok dah ade ni...agaknya dah balik sini terus la tu kot..mula2 aku tak de masalah dengan khemah tu...tp yg jadi masalahnya bila die letak khemah dia tu kat tengah jln....esok kalau aku nak keluar aku langgar je kerusi2 kat dlm khemah tu biar padan muke dia...hihihi...owh ya...tak pun aku tumpang je nasya jiran aku kat 1/1a tu...teeetttt!!

Wednesday, November 19, 2008

:: kawan-kawan aku dah kemaruk blog!! ::

heheh..ari ni buat short tutorial utk kak eri ngan kak sinar kat library...hambek...sume dah ade blog sendiri skang...sure lepas ni tak p tengok blog aku dah uhuk uhuk..tp takpe..asalkan dorang bahagia hehehe...nuzul ko nye blog bila nak siap pulak?? hehehe..ok la...selamat memblog ye kawan kawan...

:: Karaoke di pagi hari setiap hari ::

Ni lah ubat si Muhammad Aisy tetiap pagi skang ni..bangun tdo je...kalau aku tamo die kaco aku bersiap pagi2 tu..aku letak die depan pc...pasang cd lagu MakSu dia belikan...kemain suke lagi coz lagu2 dlm tu familiar..mcm aku salu nyanyi kat dia..cewahhh ehhehe..
ni dia ckp.." habisssssssssssss dahhhh " next song please...puas la dia melalak sengsorang..bagus jugak coz dapatlah aku bersiap dengan amannya.. :D
Sambil mkn pulak tu..hai rosak rosak...

:: Basuh kereta ::

Kejadian ni berlaku pada petang hari Ahad. Waktu tu dah agak petang jugak la..Aisy pun dah pakai baju tido dah..sebab aku tau jap agi lepas2 maghrib mula lah datangla ngantuk si Aisy ni..Aisy ni kelemahan dia..dia takut ngan "paktam2" yg basuh kete tu... so...aku senang je kalau die tak behave time basuh kete aku ckp..aaa jaga nanti uncle tu amek Aisy..terus die diam je...kelaka btol...dalam gambar ni die tengah takut coz paktam2 tu dok kacau dia hehe...
Aisy dah keboringan...papa Aisy tengah control macho..

Monday, November 17, 2008

:: Plan yg tak menjadi ::

Plan aku nak pegi HOMEDECO kat KL Convention Centre langsung tak menjadi...antara faktor utamanya...aku dapat rasa yg mak mentua aku akan singgah umah...faktor lain..aku mcm maleh je nak jln tanpa beli apa2...dan juga faktor aku dah sonok kemas umah..maklumlah inilah masanya aku dpt kemas umah..ari2 lain..jangan harap!! betul tekaan aku..kol 11 lebey mak mentua aku call..ckp mak on the way dr bentong ni...die ckp.pakcik aku yg bawak dia tu tak ingat jln nak p umah aku...end up aku p umah makcik aku kat sg besi...amek diorg sume..bawak dtg umah aku..aku as usual..dah sesiap masak nasi n spegti mee...etc...sempat jugak la..walaupun lauk tak sempat..:D sampai umah mak tam dlm kol 2 sebab husband aku dengan pandainya pegi ikut jln seri kembangan nak p sg besi...betolak kol 12.15 cam tu..sampai umah mak tam kol 2..korang dpt bayangkan tak?? aku maleh nak bayangkan lagi dah...mmg hampeh...Aisy sampai dah nyanyi hampir 10 lagu dah..last2 dia bosan...n tetido hehehe.. :D lepas Asar cam tu p umah daud anak angkat arwah abah...die baru lepas operation batu karang...?? ye kot..aku tak bapa kenal sgt si daud n bini die ni...aku agak dia dah sihat kot..balik umah lepas maghrib..aku bawak kete..coz nak trus balek umah...makcik aku nak ajak aku bawak dia jenjalan jusco equine mlm nya..husband aku n pakcik aku p bli lauk...sup ekor..kerabu ayam..sayo campo...blasah je la...byk gile mknan kat umah mlm ni... kol 9 aku gerak p jusco...syok gaks p jusco mlm2....anak tingal asben pun tingal..kewl gile...balek umah dlm kol 11 cam tu...satu hapa pun makcik aku tak bli...aku ade beli something..tp biarlah rahsia.. :D balik2 umah mkn pulak...dah tu berborak sakan...sampai la skang ni jam dah menunjukkan kol 12.15..aku masih lagi buat karangan ni...tp skang mata aku dah ngantuks...so .. till then....adioz....

Friday, November 14, 2008

:: Jumaat yang Mulia ::

Waktu Lunch hari jumaat paling aku suka...coz aku dan rodong2 aku kebiasaannya akan mkn kat luar...( org pahang kata kawan tu rodong) So utk ari ni..kitaorang pegi mkn kat MMU...as usual...makanan kat MMU bleh la dikatakan sedap dan harga pun berpatutan...hari Jumaat mcm ni mmg rilek sikit mkn kat sana...aku mkn tomyam campo ngan air tembikai laici saiz M....nasib baik aku tak amek saiz L kalau tidak mau terkejut beruk aku dibuatnya...saiz M pun dah beso gile...aku patut amek saiz S jek tadi hehehe...lepas mkn2 dlm kol 1.30 cam tu pegi Flea Market kat Streetmall...mmg aku dah set dlm fikiran aku dari pagi..nak belikan buku baru utk Aisy..kesian dia...asik dok belek2 3 buah buku yg aku dah beli kat dia..sampai dia dah hapal kalau aku ckp..Aisy..show me car...then die pun bukak gamba kereta siap wat bunyik enjin lagi .. tadi jumpa la jugak buku 123 ..objektif petama aku bli buku tu coz Aisy paling suke cat...so aku cari buku yg ade cat besa...mcm biasa..petang aku balek..amek Aisy kat nursery..aku pun bagi la buku tu..dengan tekunnya dia bukak buku dok kat seat blakang...belek satu2...sampai papa dia nak ajak dok depan pun tamau...lepas amek dia p pasar jap...aku tak turun coz sampai2 je ujan..kebetulan pulak ade org jual belon kat tepi kete aku..apa lagi ...si hantu belon ni mengamuk la...terpaksa la aku suruh hasben aku bli belon dlu...lepas p pasar trus balik umah....apa lagi melantak la pulak...

Thursday, November 13, 2008

:: Aktiviti hari esok, Jumaat ::

Lupa pulak esok aku kena jadi collector utk APR form bebudak dept aku..aku punya sendiri pun lom buat lagi...entah kenapa this year mcm tak brapa smangat nak wat appraisal...tp bab nak dpt bonus tu..smangat je hehe..aku ade la draft sikit2 apa aku nak tulis dlm appraisal form tu...tp bla nak tulis manjang aku rasa cm tak bapa best..esok je la aku ejas balik...owh ya aku lupa lagi satu bende..esok jugak aku kena masuk refreshing training 7 habits for highly effective people. Aku beria bawak balik buku konon2 nak bace...skali yg bace si kecik Aisy tu..die suke coz ade gamba belon...ade gamba birds..(Kee ckp..ajar Aisy HABIT 1-BE PROACTIVE dulu) ;)

:: Rumahku Syurgaku ::

Ni lah rupa rumah aku 3 tahun yg dulu..togel je..tade apa2..pokok tu pun dah kembali ke rahmatullah... (aku rasa la) tak pun dah kene humban kat mana2..keje diorg ni aku tengok dok ganti pokok je..syg pulak aku tengok...bagi aku yg tak bapa reti menanam ni mcm elok je lagi pokok tu.....:D..(tetibe teringat nak panggil si Zainal utk trim rumput kat rumah aku)

Wednesday, November 12, 2008

:: Satu Hari di Taman Permainan ::

Tatau apa intention papa si Aisy ni..mungkin die nak aisy jadi lagi tinggi ke hapa...tapi yg pastinye balik dr taman ni dia dah pandai panjat grill nak bukak mangga rumah aku..adoiii
Lepas Aisy naik mende alah ni die terus pening2 lalat
Maid sapa kat blakang tu risau je tengok Aisy gayut cam ni hehe
Aisy menunjukkan kehebatannya yg boleh bergayut tu..Aksi Aisy yg tanak balik sebab dah syok naik mende alah ni

:: Balik KL pulak ::

Yeay .. balik KL Pulak
Aisy hepi nampak lori ngan bas...
Dahaga..
Hepi...pasal apa ntah

:: Balik Kampung Johor ::

Tengah mamai ...
Lawaknya gamba ni..Aisy masa ni ngantuk gile baban...tp die still nak tengok ibu dia
Sibuk je si kecik ni..org pegang mende alah ni..dia pun sibuk....
eii besonye tangan akusibuk nak pegang gaks lagi

Friday, November 7, 2008

:: Aku Sponge Bob Square Pants ?? ::

Hari ni p opis tetiba dpt email dari collegues aku..pasal what cartoon are you?? aku pun buat la....guess what??? result aku adalah seperti yg berikut;
Total points gained- 27
You Are ===>
Sponge Bob Square Pants
You are the classic person that everyone loves. You are the best friend that anyone could ever have and never want to loose. You never cause harm to anyone and they would never not understand your feelings. Life is a journey it's funny and calm for the most part. Stay away from traitors and jealous people then you will be stress-free.
P/S...Jangan jeles aaaa en Nasya...kalau u mesti pink panther hahahaha
Aku rasa Aisy ni Charlie Brown coz die suke bawak kain jugak??!!

Thursday, November 6, 2008

:: Budak Cheeky ::

Papa Aisy : Aisy sini mkn sayang meh!!
Ibu Aisy : Aisy!! sini makan cepat! banyak lagi keje ibu nak buat ni..cepat!!
Papa Aisy : Cepat sini mkn meh
Papa Aisy: Urm..nyum nyum...sambil papa dia pun mkn skali hehehe
Papa Aisy : Look!! Smile.....!!
A big smile from papa Aisy...my heart...my soul...my destiny...my LELAKI INI...

:: Mengapa WANITA amat istimewa ::

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...." Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap... susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh...ni lauk bila ni, malam... dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah... tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...
baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle... ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni... nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu... bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang... la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi... grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi....ok dah ...
ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams... aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting.. ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....So?....apa yang peliknya..??Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

* ULASAN
Aku stuju sangat dengan article ni..sebab mmg btol...dari pengalaman aku la.. kalau aku jaga AISY satu hari pada ujung minggu...hubby aku balik keje die bleh tanye...wat apa je kat umah ari ni?? padahal die tak tengok..baju sbakul dah basuh..kain dah lipat..siap masak 2-3 lauk kat dia...kemas umah siap mop pulak lagi..mak and anak dia siap dah mandi 2-3 kali dah..bersih2 wangi2...etc...die ingat kite mcm dia..yg bila suruh jaga half day pun..sume tak berusik..xcept..jaga anak je...bile tanya kan... kenapa abg tak basuh kain kan panas terik tadi??dia ckp..abang bukan tanak buat..tp aisy ni ha tamo tdow...mana tak nye..yg kite ni..time die tdo tu la semua keje kite nak buat sedangkan lelaki ni..time anak tdow..time tu la dia sebuk nak tdow jugak hehehe... takpe la..patutlah pompuan ni senang dapat pahala...tp senang jugak masuk neraka..eii takutnye...

:: 5 sebab aku rasa seronok kat ofis hari ni.. ::

1. Sebab semua bos-bos besar dan bos-bos kecik tak de kat ofis...ade yg p retreat kat bukit tinggi dan ade yg p training...so boleh la aku buat keje dengan begitu bergaya hari ni ..
2. Sebab this morning aku bukak email ade satu article yg sangat best dan aku akan kongsi dengan korang hari ni..credit to Kak Eri..walaupun aku tatau dari mana dia dpt mail tu..
3. Sebab hari ni abang p keje dengan senyuman yg sangat manis..aku tatau kenapa tp aku suka!!
4. Sebab Aisy ari ni pun bangun tdo..senyum berjela2...mana taknye smalam dia buli papa dia wat susu kol 3 pagi hehehe... :D
5. Sebab hari ni...aku dtg lambat tp buat mcm tade apa2...(habislah appraisal aku thn ni)... tp syhh bukan sengaja...jem kat jln putra perdana tu..ade kete 6 bijik eksiden langgar bontot kete masing2...

Tuesday, November 4, 2008

:: Lagi gambar Aisy dan kereta barunyer ::

muka kontrol....konon2 tak ngantuk la tu
memandu sambil menonton tv...
nak masuk blek air pun nak bawak kete

Monday, November 3, 2008

:: Hari yang memenatkan buat Aisy ::

Hari ni hari Isnin..maka pada hari ini dalam sejarahlah..kalau aku hantar Aisy ke Nursery maka pada sebelah petangnya..dia akan balik dengan rasa mengantuk tahap gaban...mana tak nye..selalu aku dtg ambik dia..dengan lajunya dia akan berlari ke arah pagar..tapi hari ni aku tengok dia berkumpul 4 org kat area blakang playground diorg...aku pun perati je dari jauh..dia tak pasan aku dtg....terperanjat beruk..dia nak ikut org main pasir...aduh anakku...lepas tu kena sergah ngan cikgu2 diorg elok je diorg lari secara beratur..lawak sungguh la...bla Aisy nampak aku cepat-cepat dia dtg kat aku salam and mintak dukung dia..sabo je la..sambil die ckp..baiii kat fikri kawan baik dia tu..:)
tadi p puchong perdana jap..mlm baru balek..dalam kereta lagi Aisy dah tdow dah...sian dia..tak dpt nak sambung main kereta baru dia tu..esok je la Aisy ye...k la nite nite semua..to be cont...

Sunday, November 2, 2008

:: Berperang dengan Aisy ::

eh apasal lampu blakang tak nyala ni?!!
eh berat beno kete ni...lebih muatan ke hapa ni?
check dlu safety apa sume...anda mampu mengubahnya...
siap ade tempat simpan helmet plaks lagi?? tp helmet papa aku tak beli pun??
isy..tak puas lagi belek2 kete ni..(itulah keje dia..turun naik bende alah ni je lah)
.......
Malam ni aku berperang dengan Aisy..mana tak nya..tadi petang aku bawak dia keluar..skali tu lalu kat area warehouse MyDear. ala barang2 baby yg byk jual kat anakku tu..aku pun pegi la..kat sana papa dia belikan si Aisy kereta tolak ..ala yg budak2 naik atas tu pastu kayuh pakai kaki tu..ok jugak la coz harga sale...lepas g beli tu kiteorg pegi Klang..umah abg aku..balik dlm kol 8.30 mlm camtu, papa dia pun pasangkanlah kereta tolak Aisy.. si Aisy padahal dia mengantuk nak tdow tu, sanggup tahan mata coz nak main kereta tolak dia tu..yg jadi perang nye ade ke time nak tdow nak peluk kereta tu...hai rosak anak aku nih hehe..last2 memandangkan dia tanak lepas kete dia tu..aku pun bawak dia masuk bilik..apa lagi menjerit2 la Si Aisy ni..last2 aku biar je dia atas katil sampai la dia tdo hihi...sian Aisy..walau apapun ibu syg Aisy!!Mwah Mwah