Thursday, April 30, 2009

:: Jawapan utk kak Ieda ::

Haaaaaaaaaa.cerita yg nie plak utk Aisy ek,so kalau mimie ada terbaca blog nie,sila tunjukkan pada Aisy kete2 ferari yg abg adib punya ek,Me,kak ida tgh pening nie,skang nie hubby akak tuang myk kat shell pulak,katanya lebih kilometer.Hahahahaha.adib suka sgt time abah dia tuang myk,dia akan mintak abah dia belikan ferari,setakat nie baru 3 biji tu lah yg dia ada,tu demand nak lagi 3....Terpengaruh ngan iklan lah nie....Tp kan me,yg x tahan tu,kadang2,ngan abah2 dia pun macam teruja nak mengumpul...Hehehehe.K...Adios!
" Dear kak Ieda.. Aisy mmg allergic kalau nampak kete2 ferari cam gini....Yang pasti nye kalau isi minyak mmg me jadi HULK HOGEN untuk menghalang keinginan Aisy memiliki kete ferari yang dah penuh satu lemari kat rumah...Hai..budak2...cenggitu la ek...Tak bagi kang golek2 pulak dlm kete...tp bagi kang..naik lemak pulaks??!Hhehe (Ok lah.Sleepy)...Psst..Cameron sejok lah!! Syok giler...!!Day 1 @ CAMERON Updated 10.04pm( Heritage Hotel)

Monday, April 27, 2009

:: Upin Ipin Cuppies & Muffin ::

Finally...dapat jugak cari cuppies upin ipin yg Aisy suke sangat tu. Macam la dia mkn pun kek ni. Harap suke tengok gambar je la...Masa bagi kat skola Aisy tadi..yg lebih gembira ialah cikgu2 dia...takpela..dah mmg niat nak bagi pun...So esok diorg akan celebrate birthday Aisy tanpa kehadiran Aisy yg masa tu tengah naik kapal terbang kekeke.. Tape...yang penting..hajat aku dah tercapai..Mula2tu ingat nak wat party hula hula kat umah...apa nko ingat ni negeri mat salleh?? sound diri aku sendiri..kekekek..so..sudahnya sambut kat skola je la...:D Ann pun ckp..ala baru 2 tahun..tunggu ah 3-4 tahun sok..bru best..ok la ok la....
Hurm... nasib baik aku tak suke kek sgt...(Maaf gambar diambil sebelum susunan kek dibuat...)
Ala tomei tomei..Ni sapa ek??
Ala tomei tomei lagi.. Pakai songkok pulak lagi..
Ala tomei tomei kuasa dua.. Cutenyehh syg nak mkn
Ala tomei tomei kuasa tiga..
Ni sapa tah..upin ke ipin?? (puteh)
Lagi....(biru)
Yang ni special deco by kakak Ixa to Aisy...tomei nyerrrr ..(kata baru blajar..tp mcm professional je aku tengok design si budak Ixa ni hehe)
Wah wah...ixa pass dah nih!! Yang penting AISY tu...dik..akak simpan tau kek yg ade tulis nama Aisy tu...;)
Ni sume aku anto kat nusery...yg lebih sorry ah..dah masuk perut...

:: Out of BLOG aku pegi holidey!! ::

Sila ambil perhatian bahawa aku tidak akan meng update blog aku buat beberapa hari disebabkan blog aku dalam tempoh berpantang"... Chop!! bukan 44 hari tapi beberapa hari je...aku nak p rileks2 malaysia :D Sekian dimaklumkan...

Sunday, April 26, 2009

:: Car Wash @ Home ::

Aktiviti basuh kete kat umah .. Bagus gaks..atleast..kuar peluh..
Papa dengan khusyuknyer...
Ala2 PU CBC tuhh..
Finishing oleh si kecik... Rajin budak ni..siap ckp..ibu..tape..Aisy wat...
Hah ni kali yg ke 8 dah die tawaf kete ni sambil lap2.. kire die ni mcm QC ah...
Hah..depan ni tak lap la ibu.. Hah godek la AISY...

Saturday, April 25, 2009

:: Show house Gemilang ::

Hari ni aku dah janji nak bawak Arina ngan Kiki p tengok umah kat Gemilang. Lepas diorg sampai kiteorg pun pegi Sales Office. Sambil tunggu dirg isi borang..aku melayan si Aisy tengok Fish kat luar.. Anyway..papa die keje ari ni..So kene bawak jugak la budak kecik ni skali..Kemain sonok nak jln..skali jalan dekat2 je..:D
Aisy dan kain nya..sian die selsema..
Tak sabar nak keluar..nak tengok fish
Fish lapar..
Gaya seorang model baju belang2 merah putih..
Tengok Air pun jakun...
Designer Touch...
New look for tingkat atas..Semua Laminated Floor...Kewl...
And free tiles somemore?? Cable for auto gate..extra 2 ft...22 * 70..Lotsa improvement ..ye la umah aku dah 5 years maaaaaaaa...
New design..new look...which aku suke sangat...
Bakal rumah Arina ngan Kiki..:D Amin.. Ade bakat si Kiki ni jadi mummy....

:: Misc Pictures ::

Aku saja nak letak 2 gambar di bawah. Suka hati lah aku nak bubuh gamba apa kan?? Layan jee lahh...
Meter minyak aku penoh kan?? Aku belum check Ann bawak p keje ari ni dah tinggai banyak mana.. Aku saja la tanye die ari ni kan..Bang.. abg bawak kete tu rasa cam power sikit tak?? Die dengan muka tade perasaan jawap " Ntah..biasa je??" Erk.. So kene pk balek nak isi V Power..Apsal aku je rasa best minyak tu eh??? hmppph...
Lokasi: Bawah Pokok kat Bangi. Kg Baginda ke hapa tah..aku dah luper...Ni kire side menu die...main die is bihun sup dan lain2..Sedap woo nasik lemak dia.....

:: Rangkuman Sabtu ::

Hari ni mmg stay kat rumah je..Hantar Aisy to Nursery dalam kol 8.45 cam tu. Sampai je umah..Aktiviti aku adalah seperti berikut;
1. Aku terus angkat baldi....and p basuh tempat sampah....dah basuh tu..aku secara eksyennye sengaja membuka tempat sampah aku besar2 sebab nak tunjuk kat org aku basuh tempat sampah wakakka.. padahal org lain tu seminggu skali basuh..patut ah kak ida buat muka pelik tengok aku rajin sangat hari ni....
2. Aku p jemo kain pulak. Habis segala kain termasuk kapet aku basuh. Yang depan tv tu je aku tak basuh..pasalnye..dah la berat..kalau masuk mesin aku mau meninggal mesin basuh aku tu.
3. Masak nasik.. Apa2 hal yg ni kene masak dulu..
4. Lap sume lemari2 yg ade kat rumah akuh.(Eksyen lagi) sebabnya aku pakai microfibre clothes (baru bli smalam gaks kat Cosway). yang aku perasan Cosway membuatkan aku lebih rajin daripada biasa.
5. Mop lantai- dapor saja ade la dekat 8 layer aku mop. Kat dining tak kire lagi tuh..pergh menciutkan...
6. Aku masak. Bukak peti ais..yg ade just AYAM. Apa lagi....bleh ah layan rempah cosway yg aku beli smalam. Amoi tu bayek punye rekemen..die ckp sedap ni... Ok la..so menu aku..ayam masak sambal ngan tomyam ayam. Hambek..sume AYAM. Perencah sambal cosway tu mmg sedap tapi aku rasa masam sikit. Maybe nak kene alter sikit baru ngam.
7. Mandi - coz nak p amek Aisy. Cikgu nana nak p KL ari ni. So tak leh amek lambat sgt lah.
8. Ambik Aisy lepas tu p bli cendol.. nyum nyum
9. Balek umah. Makan nasik. Elok je lepas makan Arina mesej dah dekat nak sampai umah aku
10. Mandikan Aisy. Die sebuk nak mandi ibu..nak mandi..(maklumlah baru bli kiddie bath cream-top to toe Cosway jugak??Apo laie...)
11. Member sampai umah. P tengok umah contoh kat Gemilang.(Area umah aku gaks)
12. Balek umah kol 5. Aisy pun ngamuk nak tdow. Die tdow..aku layan buku Cosway(Lagi...??)Baru punya maaa..baru sampai smalam...hik hik..
13. Ann balek dari keje. Lepas Ann mkn..kiteorg basuh kete pulak. Aisy still tdow masa ni.. Pakai Cosway nye sabun basuh kete ngan kain baru utk lap kete...Kak Ani lalu nak p melepak kat umah sebelah ni ... die tego..Aii rajinnye ari ni?? tak penah tengok pun basuh kete ...:D aku sengih2 ayu je.. Alah biasa ah kak...Pakai barang Cosway... Aii promote nampakkkk- kak Ani reply...tp mintak buku baru Cosway hokeyyy...hohoho..tau tak pe...Persoalannya...Berapa kali kah perkataan Cosway disebut di sini.
Hadiah bagi jawapan yang betul adalah berupa..sebuah lagu Rossa ngan Pasha...Sila dengar di muka surat hadapan blog aku yer...Terima Kasih

Friday, April 24, 2009

:: Lunch @ SME Building ::

Tengahari aku ingatkan maleh nak kuar. Tapi kak sinar ajak kuar p mkn kat Mak Teh. Sampai sana..pergh penuh gile org. Last2 kiteorg p SME Building je. Sampai sana..mcm suram je suasana...cam tade apa..ye la tempat baru. Last2 baru pasan signboard-Techno Cafe. Tawakkal je la kakak2 ku sekalian. Kiteorg pun jln masuk cari cafe tu. Sekali tengok suasana dia...wahh best nyeeeerrrr... Tengok makanan pun dah teliur..rasa cam nak amek semua..maklumlah lapar tahap gaban..Konon2nye before mkn nak snap gambar...las2 tak amek..coz sedap sgt...jap je dah licin..tp recommended la..Asam Pedas die pergh....ngancam giler!! (Pictures- credit to http://denniswoo.fotopages.com/?entry=627121)
Lawa ek..sejok mata memandang...
Macam jalan nak balek umah aku je dulu??

:: Tiba-tiba je kat Shell ::

Tadi before lunch p Tabung Haji sat kat Putrajaya. On the way balek singgah Shell nak isi minyak..tengok2 banyak gile kete beratur.... Aku pun ingat keadaan biasa la coz dekat2 nak waktu lunch kan..Tapi tunggu punya tunggu..tengok org tak isi minyak pun ..dok sebuk bercakap kat tepi tangki minyak kete masing2 je...oiii tak keje ke..cepat la dol...aku nak balek ofis!! grrr...Aku nampak ada 4-5 org pakai baju kemeje shell ala2 F1 tu kehulu kehilir...Aku bengkek je..panggil mamat bangla sorang tu..Apa pasal ni??? (Sambil buat muka bengang) Tiba2 elok je mamat melayu datang dengan mic...ckp..Ok terima kasih abg2 kakak2 yg datang mengisi minyak pada hari ni...(Dia ingat ni pasar malam ke hapa?)...Dia ckp ari ni diorg buat Shell Challenge iaitu;
katalah tangki kete nko dah kosong..
Kalau pakai minyak biasa..brapa nkorang isi utk full tank.
pehtu nko teka pulak...agak2 nye la kalau pakai minyak v power ni peno brapa??Pehtu nko isi la minyak..jap agi nozel tu benti sendiri bla dia penoh kan?? ha tengok die benti kat brapa ringgit..sekiranya sama ngan yg nko teka tu..dpt la isi minyak free.
Disebabkan aku dikaco antu2 shell tadi..aku just dpt goodie beg...anyway aku mmg nak isi minyak pun...tp kan.. aku rasa lepas isi minyak v power tu mmg best ah pemanduan aku..lepas ni aku nak pakai v power la pulak. Mmg mahal sikit tp smooth mennnnnnnnnn..lucky i drove Proton today...kalau aku bawak vitara ari ni..mau aku kena jadi bangla tolong cuci tingkap kete org sebab tak mampu nak bayar kos minyak yg aku isi ari ni haha...Apa aku ckp ni??!!

Thursday, April 23, 2009

:: Sonoknyerr ::

Sekarang ni aku sonok sangat..kalau aku miss cerita2 yg aku minat..aku leh catch up balek kat tv portal. Argh biarlah lambat sikit pun janji leh tengok..contohnye..Ceta Matahari leh layan kat tv3, pua chu kang kat tv7, ugly betty/ desperate housewife kat tv8...kewl gilers..aku dah jarang tengok tv accept CSI @channel 701, berita kat tv pun dah jarang tengok..Kalau aku rasa nak tengok..aku layan bernama.tv je. Wah aku rasa kehidupan aku kat rumah ni banyak kat depan pc la pulak..Bagusnya kalau aku leh tekan kibod jer baju basuh dengan sendirinye...atau..tekan kibod je baju lipat sendiri...atau...tekan kibod je..pc aku kuar mesej besar...(Boleh Belah ) hehehe

:: Aisy nak SYUJUKI ::

Pagi tadi masa aku nak bawak aisy masuk kete hantar die p skolah....die bleh ckp..ibu..tanak..aisy nak syujuki...sambil nangis2 .. nak pecah pala dok pk apa bende la syujuki ni....die ckp..ibu...nak syujuki....lama gaks aku dok pk...akhirnye..aku ckp..Aisy nak apa ni?? Aisy nak naik vitara eh?? dia angguk sambil nangis...lerrrrrrrrrrrrrrrr hampehhh :D Aku ckp okla..nanti ibu balek keje..kite naik vitara eh...Dia pun angguk ..u owls tau ke apa jadi balek keje?? Aku dah lupe pasal nak bawak dia jalan naik vitara..dia nangis kat papa dia pulak...Papa..Aisy nak naik otoooooooooooorrr.. hambek..:D last2 papa dia yang bawak jalan2 hihihi.. Aim Sorry!! :C

Wednesday, April 22, 2009

:: CSI Vegas- Grissom Departs::

Malam ni kire last episode Grissom dalam CSI. Owsh sedeynye...ceta ni la aku layan since Aisy dok dlm perut. Memang aku admire gile si Grissom ni. Tapi aku puas hati coz ending die .. die pegi kepada Sara...makwe die tuh..kire happily ever after la jugak ..Lepas tengok CSI aku terus surf apa la sebab nye die nak tinggaikan CSI ni..Memang ceta ni tak best kalau tak de dia... uhuk uhuk.. apa nak buat..skali aku jumpa jawapan kepada persoalan aku tu.. Q: Why is Gil Grissom leaving the hit show CSI? A: "The reason I'm leaving is because I'm afraid I'm becoming too comfortable,'' Petersen told Entertainment Weekly. So?? oooooooooooooooooooooooooooo bulat je la...
Team CSI yg best !!
Grissom yg hebat!!
Tak best ah dah tak blakon...

:: Birthday Boy-Lil Aisy ::

video

:: Birthday Boy He turns TWO::

Our precious little boy turns 2 today...Cepat gile masa berlalu...dulu kecik je tatau apa-apa..la ni kalah dah ibu dia....pagi2 lagi bangun tdow nyanyi lagu besdei kat diri sendiri .. ha ye la ye la..tau la besdei arini....nak remind ibu soh bli something lah tu (buat tangan ala2 saida af)..Well..aktiviti aku cam bese..hantar Aisy p nursery pegi keje balek keje...Hari Ahad aku ngan ann dah bawak dia jenjalan sakan dah.....Lepas maghrib Ann ajak p equine sat carik kek utk si kecik ni..Kesian kiteorg tengok..lilin besar masa blackout pun die tiup ala2 tiup lilin besdei ..(Blajar kat Skolah la ni...) Yang paling tatahan siap nyanyi lagi besdei oke!
Pegi Secret Recipe..tengok ade la ben 10 punye kek..(Walaupun aku sangat pasti Aisy bukannye tau apa Ben 10 tu) Tapi nak kene order..so Ann ckp tak payah..p bakers cottage pun sama kek2 katun tade..so kiteorg bli yg bese je...fruit cake yg simple mimple...tp nyum2 sedap....Sampai umah besdei boy dah siap tunggu kat meja mkn dah nih....lepas mkn kek spotong..terus tdow tahap gaban...:D love ya dear...semoga besar menjadi anak yg taat pada perintah agama ...
Muka ngantuk dah ni..tapi tak sabo nak potong kek
Hambek..licin spinggan
Kek buah2 je...kire ok la tu...
Hepi besdei (best day) Aisy..
Wowwiii..enak seh..
Aisy AKA Food Tester
Comot dah dia....
Sanggup p bli party kids ni utk Aisy....
Cant wait ibu...!!
Jangan ko lepuk kek tu sudah Aisy...

Monday, April 20, 2009

:: Dining Table::

Tau tak the reason why aku beli meja ni;... (Tak sangka pulak match ngan kabinet tv, display and coffee table akuh)
1. Meja mkn aku dah berumur 5 tahun ari ni.( dari aku blajar kat MMU)
2. Kaki meja pun dah rosak ( Ye la tuan die ni ganeh bla duduk...maklumlah kerusi empok kekeke)
3. Kerusi tu sebenarnya utk rumah Cyber ( Kumpul duit tu beli meja baru nih!! )
So now beginilah rupe meja mkn aku yg comel tu. Actually at the first place nak cari 8 seaters .. dah usha pun..tp jauh gile kedai dia kat Klang sana..so aku decide ok la..meja ni pun ok haper...bukannye kalau dpt meja mkn ni aku rajin 10 kali ganda nak masak pun.. sama je aku tengok...buat perhiasan je lah nampaknyer...:D Tapi the main reason...aku kesian kat parent aku bila dtg umah..kerusi pun ala2 je.....:) Oke tak??
Kamera woman tidak bertauliah...
Different angle
Konon2 amek gambar ala2 Eric Leong ah..
Suka tak suka tak?? (Sambil tepuk tangan keluar dari string curtain aku- tiru Eric)
Almost done for dining and living hall.Next project- Kitchen...

:: Counting days to Aisy's Birthday ::

Esok si Aisy dah 2 years!! .... 2-3 minggu nak birthday dia ni..dah sebuk nyanyi lagu besdei utk diri sendiri..ok lah..nanti ibu carik presen eh sayang eh... Tapi tadi kol 5 cam tu Kak Rose (Pengasuh Aisy masa 1st nursery) dulu call. Die ni mmg sayang tahap kambing ngan AIsy. Dia soh p amek adiah Aisy kat dia..Lepas p Cosway aku singgah jumpe dia jap. Die bagi adiah ni..canteknye..Aisy dpt baju baru..bleh pakai p KK nanti ye ye..!!
Nice.....
Kemain cantek lagi kotak dia..maklumlah mama dia ni keje kat The Box shop. die wat sendiri je..
Amboih mesej..kalah Tun Mahathir aihh...Lepas tu terus call mama dia..say..Macih mama...tenkiu mama...