Monday, August 31, 2009

:: Dan Minyak Naik Lagi ::

Hurm..what more can i say?? aku nye wira mmg empty tank!! semua pun dah maleh nak keluar p isi minyak mlm ni... alternatively?? Ron95?? My other car plaks mmg kena stick to Ron97. tak de dlm senarai boleh pakai Ron95!! Demit!! habis duit raya akuh cengginih!!

:: An afternoon @ Pusat Pakar Ekzos Puchong ::

Dah brapa bulan aku fight for ekzos kete aku yg workshop still utang. Ikutkan workshop ni nak kelentong pasal ekzos ni..(diorg claimed as brg yg still leh repair). Last2 ble aku complaint kat Insurance aku baru lah sibuk2 workshop tu ckp nak ganti..(hampeh!!). Actually dekat 2 bln gaks aku tunggu ekzos aku...Mr Khoo (SM) ade ckp yg diorg terpaksa order dr Singapore malangnya sampai sini tak leh pakai..diorg pakai V6. Jepun pun dah tak wat GV 4X4. Last resort, Mr Khoo (SM) call aku dan tanye wether to appoint HKS exhaust buat utk aku. Tapi aku
cakap aku nak diskass ngan owner workshop tu dulu (Mr Lam). Lepas call die..die ckp ok la kalau aku nak buat sendiri. Last week aku dah dpt check then baru ari ni aku free nak buat. Encik Ann dah sibuk ajak kuar since morning lagi tp kuar lepas Zohor. Sampai je kedai ni ( next to Tesco Puchong) diorg terus buat kete aku. Cantek..within 30 minit je siap dah!! Kewl!! n surprisingly cost die tak de la sampai yg workshop claimed kat Insurance!! Nasib baik buat sendiri...
Aku confused tengok budak ni nye safety..dah la wat keje tersengeh2 je..
Aisy dengan mata kuyunyer...Encik Ann dengan concentrate tahap 200%
Aisy kalau bab2 kete mmg die suke sgt lah...like father like son!!
Kete aku kene sangkut!!
Before kena tukar..eii seram nyer bawak kete with piping cenggini!!
(Special thanks to Mr Khoo for helping me a lot, Mr Lam for ur prompted action and to my beloved hubby who always care!!)

Saturday, August 29, 2009

:: New room keeper ::

Sila perhatikan betul2 room keeper kecik yang pakai baju hijau tu. Dia la yang paling sibuk kalau bab2 mengemas ni..angkat je penyapu..dia sibuk la p amek penyodok..pegang baldi dia dah sibuk cari mop dah...sejadah tu..kadang2 sementara nak tunggu isya' tu tak lipat sejadah..laju je room keeper kiteorg ni datang melipat sejadah...tu dalam gambar die tengah tarik2 cadar kasi tegang (eh ingat pulak zaman asrama dulu kan...kalau spot check je mesti nak cek cadar tegang ke tak..apa kene mengenanya eh??)

Thursday, August 27, 2009

:: Resipi Ramadhan - Day 5 ::

So dah dok umah satu hari ni..tak reti2 nak masak?? utk menghilangkan boring ...aku p godek2 apa lagi bahan2 yg ade dalam peti ais utk dimasak...ye la kalau tak bulan posa..konform sayur aku dah tumbuh akar kat dlm peti ... dari first day lagi aku dah set rules n regulations kat diri aku..bahan2 yg dibeli adalah utk seminggu sahaja...so sila masak otherwise tak yah membazir beli hoke!! aku share sikit la resipi campak2 utk menu berbuka aku hari ni;
Menu 1: Sayur Campo
nkorang bli la sayur2 apa nkorang suke
bwg putey, bawang merah (mayam)
aku pakai cukup rase je sikit..(kes maleh nak tambah garam,aji)
care die : tumis bawang2 (plurals tu so sume bwg2 yer), masok sayur cukup rase...then letak tepung jagung sikit ...then angkat.jgn lama sgt letak sayur eh..nanti ilang zat...btw, semenjak Aisy suke sgt mkn sayur ni aku tak letak cili padi dlm masakan aku....kalau nkorang suke bleh letak...kasi trangkat sikit mkn..then dah siap tak reti2 nak idang atas meja?

inilah rupe sayur campo Menu ke 2 : Kari Daging

bleh bagi care je ke? penat seh menaip..care die..tumis bawang2 blend (aku time wiken dah prepare sesiap bawang blend ngan cili blend), then masokan cili kering yg dah di blend,dah naik minyak nkorang taruk rempah kari daging(nkorang campo air sikit), then masokkan daging, air, bla dah agak2 empok baru masokkan kentang, santan, cili , perasa then siap!!

Menu ke 3 : Tauhu goreng + sambal kicap

Menu ke 4 : Ikan kering -gelama

Kalau dah cuba sila ajak aku berbuka posa kat rumah nkorang tak pun rajin2kan lah diri involve buat more kat mesjid2 / surau2 berdekatan ;) peace no war!!

Wednesday, August 26, 2009

:: MC-Cough ::

Pagi tadi lepas sahur aku rasa cam batuk aku ni sedikit tak leh control. Aku kalau demam selsema mmg susah sikit nak baik. So daripada aku terbatuk kung kung kat ofis yg sejok cam eskimo tu baik aku dok dendiam je kat umah. Demam dah baik tp selsema n batuk with flammed je. Nak2 posa ni tak minum air kan... tp tadi kol 12 t.hari telah masok la waktu berbuka utk diri aku..dah tatahan batuk last2 aku amek keputusan berbuka je...aku minum air bergelen2 lepas tu.. n mkn obat batok...sat g ni nka p klinik Hafiz (panel Ann) ... sebab nak amek MC n obat power sikit...Pehtu aku kalau dok umah ni bukannye reti nak dok diam2 ni kang..ade je mende tak kena di mata aku ni.. k eh kengkawan aku nak p baso kain..byeeeeeee

Tuesday, August 25, 2009

:: Al Fadhil Ustaz Muhammad Aisy ::

Ni tadi sementara nak tunggu Isya' ...si AIsy sebok nak tengok video2 die yg lama2...Dah la pakai kopiah papa yg besar tu..kejap2...kejap...aisy cembayang.. dlu ckp aisy bayang je hehehe...now dah tambah cembayang...cembayang die ni takbir terus sujud je..sabo je lah...
Khusyu' dan tawadduk...
Khusyuk...gonna say goodbye to my old mattress n bed...
psst..i'm awaiting for my new King matress n divan ...bla nak anto ni????

:: Budak Lesung Pipit ::

Hari ni tak larat giler nak masak...Tekak sakit ... risau pulak aku..badan pun rasa tak best je ni..Apa kata kalau aku MC?? Boleykah?? tp dok umah posa2 ni bukannye best pun..bayek p keje..syok sikit...leh jumpe geng pengembaraan bermula...So petang tadi kitoerg p order kat kedai je...tekak tingin nak mkn sup..kerabu ayam nyum2... ngan air barli...kasi turun temperature sikit...So kejadian seperti di bawah adalah kerana keboringan melampau Aisy dalam kete...sudahnye die ckp kat aku"bu..nak p bakang bu...amek kepppp"... pakai sendiri je ni..tu yg haru biru ngan cap2 papa dia pakai....:D
Budak lesung pipit.....ok la tu menurun aku lah atleast!! hehehe
Ntah paper pakai cap die n papa die skali...boring la tu dok dlm kete.........
Ni apa style ni??
Lepas tu die pujuk papa dia pakai cap ni..

:: Tdow di waktu lunch ::

Aku ngantuks hoke..p tdow dlu babai sume.....

:: Kene Paksa ::

Ana watun suruh aku jawap TAG ni, layannnnnn je lah..

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Sort of..kikiki...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Hurm..aku lupe pasal apa aku ade banyak nama lelaki daripada nama pompuan aritu ek...Anyway next kids aku nak letak nama Siti Payung, Cik Siti Wan Kembang, Tun Teja..Lelaki pulak aku nak letak Mas Joko.. erk?? apa aku merapik ni??

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Tekejut takut sume ade...sebab takut perut besar tak muat baju kebaya ..boley gitu ...??

4. HOW OLD WERE YOU?
Tahun 2007 so aku masa tu 17 thn kot??

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Sebab sume org kata aku berseri2...btoi ka?? ada ka?? eh jap aku ingat balik.....nkorang tunggu aku jawap balik TAG ni thn depan...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
incik Ann lahs..siap lama gile dok dlm blek air..terkujat

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Uih...mau taknak..asal scan je bagi tapak kaki kat aku..banyak la ko punye tapak kaki..bak sini aku tengok nko laki ke pompuan...skali...lelaki..chumilnyerr...

8. DUE DATE?
Lupe dah..tp yg aku ingat die lahir 1 hari lepas due date .. doc siap ckp..kalau dlm 10 days tak branak sila p C sec ok.

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Hurm Alhamdulillah..tade la plaks...Aku posa penuh 30 hari..buka masak sendiri sahur tak penah miss...kuat anak aku mkn ek??

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Mengidam?? Tade.. aku cuma mengidam nak p Paris je sekarang boley????????

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Lelaki ini lah...

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
12 kg jek..yg berat tu anak aku hehe...aku nye berat 44 (masa tu), plus 12 so berat total before bersalin is 52kg.mintak hampun..56 lahs!! fail maths ke hapa nih...tapi now?? jangan tanye hoke...aku dah gemokk...

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Tak de..pregnen si Aisy adalah sangat membuat aku bersyukur sgt...tak buat perangai..tak kisah pun p check up sengsorang..tak memilih..sampai dia lahir pun tak kisah apa yg ade apa yg tade...Owh Aisy..i love u!!

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hosp. Putrajaya

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Kol 3 ptg masok kol 5.45 ptg kuar...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Incik Ann lah..ditemani oleh mak mentua dan bapak mentua (masa tu masih ada)

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Incik Ann je...alah takat dok tepi apa barang....

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Normal

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Takde walaupun aku ade gaks la masa sakit2 tu tanye nurse....kat sini ade epidural tak...tau die jawap apa...tade la dik...(padan muke nko tadi eksyen tanak epidural)..tp takpe..bagus2

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGHT?
4.05 kg. aku ingat lagi..mlm tu aku dok wad aku sms sume org aku ckp...aku dah bersalin siap mentioned...anak aku besa hoke!! hehehe..tp yg bagusnye sume nurse suke anak aku...Aisy keluar je..diorg ckp..eii comeinyerr...tengok ni..anak awak comeinyer...aku dah la sakit bleh tak nko diam?? hehe pehtu ble nurse dtg cek kat wad siap mentioned plaks..aaa ni la mak baby besar yg comei tu..hambek nko..kejap je aku jadi glemer kat spital Putrajaya...Anyway Thanks to Dr Salini yang menyambut kelahiran Aisy...

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
21.4.2007 .

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad (yg terpuji) Aisy (yg mewah) Hafiy (yg mulia)
Insyaallah mudah2an...

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2 tahun 4 bulan...eh kecik lagi ek rupenye anak aku??

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Insyaallah soon...selepas sume stabil...ye la Anak tu kan anugerah...so kena bagi yg terbaik untuk anugerah yang terbaik pada diri kita...

Sapa2 lom jawap sila jawap TAG ini yer...

Monday, August 24, 2009

:: Berbuka posa ::

Bulan posa ni aku masuk keje awai...kol 7.30-4.30. tp ari ni tak terasa sangat sebab aku sibuk gile...kire dari pagi dok setempat je...salunye aku wat senaman every 2 hours.. (bejalan2 jap) tp ari ni nonono...aku dok dendiam je...lg pun aku kannye sihat sgt...sakit tekak tahap gaban..then kol 4.30 tepat je aku terus p parking .. then balek..sampai umah dalam kol 5...lepas tu lepak2 je pk nak masak apa...Actually masa kat opis tadi Nizam dah cadangkan aku masak ayam masak halia...tp nak kene pakai rempah 5 la plaks..tade nye aku lalu kedai tadi.....nanti2 aku p bli ah rempah 5 tu dlu..on the way balek tadi ann call "Sayur smalam ade lagi tak?" aku ckp ade.."masak cam smalam letak telur bleh??" aku baru je jap tadi brangan nak masak sayo campor...hurm..since dia nak mkn tu..kene lah mentaati suami..cewah..so menu of the day ialah ayam masak merah, sayur goreng, ikan goreng cicah sambal semalam... ok enaf for today....aku dah tatau nak masak apa dah esok hari...nanti ah mintak resipi kat nizam lagi hihhihi...

:: Kisah Bluetooth ::

Sian aku .. laptop aku ni usia dah dekat 2 thn tp sampai sudah aku tak reti nak bluetooth dari henpon ke laptop/ laptop to henpon...mesti korang pelik pasai apa aku rajin update blog skang kan?? sebab aku dah pandai bluetooh dari henpon aku ke laptop...leh ah aku anta gamba2 cepat sikit...sebelum ni nak kene bukak memori card pakai usb upload gambar...leceh lah...Sekarang aku akan jadi lebih rajin menghapdet blog ... ;)

:: Berkatilah ::

Ha ni lah sedutan daripada lagu doa sebelum makan yang Aisy suka sangat tuh.. kalau nkorang p youtube type doa sebelum makan...confirm video ni dok atas skali...so tetiap mlm dan setiap ketika aku/ann on pc kena la pasang ni dlu...nak tdo pun nak dgr lagu ni dulu..Actually lagu ni different sikit daripada doa mkn yang kat skolah dia...tp aku bangga sikit ngan Aisy ni coz bla kat meja mkn..dia akan bace doa mkn (arabic + makna skali hoke)... aku pun tak hapal makna doa mkn sebelum ni blajar balik ngan AIsy....tp cute je sore die bace cenggini...Ya Allah..bekatilah..rezeki yang ekau berikan kepada kami..dan jauhkanlah kami dari cikca (siksa) api melaka...(neraka)..part lain tak pelat part neraka jadi melaka..hambek ...:D...current progression die dah leh ikut dengan lancar "niat posa", doa sebelum tdo...doa sebelum mkn...zikir syifa'...selawat2 dan zikir2 pendek..." bagus bagus...soon nak aja mengaji pulak......(nak kene bli muqaddam dulu...)

Tdo sambil dengar lagu doa makan :)

:: Aisy- Computer Learning ::

Aisy skarang tetiap malam kaco aku ngan ann melayari internet...asal aku on je laptop/pc die sebok dtg kat aku.."bu..bukak berkatilah bu..."yg aku pelik tu doa lain die tak bapa plaks nak soh bukak berjuta2 kali....doa sebelum mkn jugak la yang dia berkenan sangat...sampai aku dah bleh hapal dah lagu doa sebelum mkn ok...dah boring2 kaco aku..die kaco papa dia plaks " papa .. nak tekan papa..." (tekan keyboard)...aku pun layan la budak kecik ni main komputer...first time aku bagi die main laptop aku..ha tekanla ko aisy hehehe

video

:: Menu aku : Ramadhan 2 ::

Terlebih dahulu selamat berpuasa kepada semua umat Islam seluruh dunia..cewah mcm lah nko nye blog ni ramai sgt org masok keke..first day menu aku biasa je...takat masa sadin ngan daging masak kicap je..(org demam lah katekan)...2nd day...aku demam gaks tp bab masak ok jek... menu of the day adalah seperti berikut:, sila ambil perhatian gambar2 di ambil setelah berbuka puasa..so sila ambik maklum kalau gambar rupe tak semenggah (aku tatau nak translate semenggah tu) sila tanya org2 johor hoke.

Ikan kerisi goreng berlada- resipi mama ni..
Sayur goreng
pekat tu sebab letak tepung jagung sikit...kewl!! (mcm kedai tomyam laks)
Rupe itam legam ini adalah daging blackpeper...memula aku buat tade la hitam cenggini..datang chef no 2 die p taruk lagi kicap ... suka ati...janji rasa superb...cewahhhh
Sambal Mangga
Yg ni aku rasa paling spesel..Sebenarnya aku tak terpikir nak buat sambal ni..tp on Sunday ari tu masa bli stok2 barang kat Pasar Borong Selangor..ternampak org juai mempelam ni...pehtu tetiba teringat pulak zaman2 aku kena dok umah tok wanie kat Pekan dlu. (Aku tatau la atuk wanie tu ade lagi ke tak..tp menu dia very d simple cenggini) cicah ikan goreng..pegrh...sehingga menjilat jari ...So aku mengaplikasikan sambal ni semalam dan tak sangka Ann suka sgt..die ckp menu mlm tadi sume best!! ( ha ye la tu jangan harap nak dpt makan sedap2 cam ni time weekdays) aku masak cincai je nanti (bleh ke aku rasa nak meniaga sambal mangga ni?? nkorang rasa ade ke org nak beli hahaha)

:: Aisy the mask man ::

Eh sapa tengok ceta kelaka baru-baru ni..Son of the Mask ke apa tajuk dia tu..Ha ni sorang lagi version Malaysia...Kejadian dirakam waktu mlm semasa kiteorg dalam perjalanan ke klinik. Aku boley pulak kene selsema, demam, sakit tekak wiken2 yg best ni.. Puasa?? tetap maintain....masak bagai nak rak hoke...Tapi memandangkan doktor sudah mengesahkan bukan H wang N wang maka aku sedikit lega lah...NI pun sebenarnya ade sikit2 lagi lom nak bapa sihat sepenuhnya..biasalah bulan ni bulan menyucikan....mungkin ada hikmahnya disebalik demam yg aku alami nih kan...owh ya...thanks to kak Sinar yg bagi mask kecik utk Aisy ni..die excited pakai bla tengok papa n ibu dia pakai mask tu...Tapi dalam kete je nak pakai..kat luar tanak..pelik sungguh lah budak kecik ni...
Ade rupe pakar bedah ke?? (Gambar adalah gelap kerana lokasi di dalam kereta plus tidak berada di bawah lampu jalan) hehe

Wednesday, August 19, 2009

: Promo Inai tangan ::

Promo Inai Rani (inai tangan sahaja)

Ini adalah jenama bayek punye yg pernah aku try.. Memang bagus..tayah la susah2 nak tumbuk inai lagi dah (aku la tu) asal balek kampung je sibuk nak tumbuk inai..pastu tambah dengan nasik la...arang la..(konon2 nak bagi merah..) ha lepas ni lupekan je ler...picit je inai ni.. siap bleh buat design2 pulak tu...(aku tak reti pun...)
Sila browse di sini untuk keterangan lanjut;(http://ranikonemalaysia.files.wordpress.com/2007/04/rk-82.jpg)
Promo dari aku je..kalau kat lain tak dapek den nak menolong...
1 Tiub kecil -RM 4.50
2 for RM 8.00
inai rambut pun ade...(Rm 6.50=1, RM 12.00-2)
inai kuku/tangan

:: Aisy si kidal ::

Anak aku kidal....puas dah dari kecik aku ajo lukis/tulis tangan kanan..tetap gaks la nak pegang tangan kiri.. tp skarang aku tengah latih die both hands. Supaya senang sikit tade la terlalu cenderung kidal ... :D tah ikut sapa aku pun tatau...

Lantak la kidal ke apa janji pandai tulis/lukis hehehe
"the art beauty"

:: Promosi Kuih Raya Nusaputra ::

Atas permintaan beberapa rakan, terpaksalah aku jadi photographer tak bertauliah. Walaupun rupa KUIH raya kak Na ni mungkin tak berapa jelas..tp believe me...second batch yg kak Na antar kat umah aku minggu lepas mmg superb... lotsa improvement...mmg sedap...n yg paling penting...aku tau mesti raya tahun ni nkorang mesti nak bajet giler2 kan.. so why not cuba kuih Raya Nusaputra ni...

Kuih Semperit - RM 13 for 50 biji

Almond London - RM 17 for 50 biji
Dahlia/Bunga Cina - RM 13 for 50 Biji
Samperit traditional-RM 13 for 50 Biji
Tart Gulung-RM 17 for 50 Biji
Kuih Cornflakes -RM 13 for 50 Biji

Penghantaran sekitar Cyberjaya adalah percuma. yelah karang tak pasai2 aku kena pelangkong pulak nak caj nkorang hehe.. Anda boleh menggunakan perkhidmatan Yahoo Messenger! aku (emielynn) ataupun tinggalkan pesanan di bahagian komen...
Terima Kasih

Thursday, August 13, 2009

:: Masih lagi BERDOA ::

Semoga Budak IT jumpa balik file aku tuh....AMINNNNNNNNNNNNNN

:: Apsal aku bengong sangat nih!! ::

Okeh..aku tengah tade mood ni...tensen akuh...boley keje yg penat2 aku buat sekian lama..dengan senangnye aku boley terdelete...n tak leh bekap balek.....dem!!! tensennyerrrrrrrrso skarang aku tengah tunggu budak IS carik balik file aku tu kalau ade!! arghhhhh..Tapi aku tengah cuba think POSITIVE!! dan BERDOA supaya aku punye file tu dpt balek....!!

Tuesday, August 11, 2009

:: Henpon ::

Sila ambil iktibar daripada ceta berikut.. Ini adalah akibat daripada perbuatan yang terlalu rajin tapi cuai... Aku lah tu.. owhs tidak..last weekend as usual lah..the ONLY masa aku untuk mengemas, mengemop, melipat kain, memasak bla bla...Tapi this weekend special sikit...ade org tu rajin giler tolong aku kat dapor aka Memasak...Bagus bagus..aku suke!! :D Dah mkn kenyang2...aku pun nak basoh dan menjemo kain...guest what!!!?? Ade henpon kat dlm mesin basuh..OMG!!! Aku terkejut katak okeiii..Aku angkat tpon tu...mmg dah bersih!! dah la bersih...henpon Ann pulak tuh...agrhhhh.. So kesimpulannya terpaksalah bli henpon baru...Aku ingat nak paww blackberry ke XPress Music..nak biar je dia pakai hp aku...tp aku syg sangat dengan hp comei aku ...Lagipun aku bukannye kesah tpon2 mahal dah skang..yg penting function die tu up to my expectation ;)
Comei tak hp aku...W580i

Ann punye hp baru yg warne grey tu...W760

Sunday, August 9, 2009

:: I made my decision ::

Last weekend (Ahad) kiteorg pegi Sunway Pyramid...OK..OK..Aku tau...H1N1..better dok umah bla bla...tp aku terpaksa hoke..diulangi...TERPAKSA...Sebabnye... aku nak pulangkan modem MAXIS Broadband aku...So aku sekarang adalah pengguna P1 Wimax...Aku tak ingat bila last aku pegi Sunway ni tp yg pastinya mmg dah lama giler..Sunway dah banyak berubah..skang dah pakai system parking sensor..kalau light turn green maknanya parking kosong lah..kalau lampu merah dah ade org parking lah...bagus gaks lah....Dah la parking ntah brapa tingkat..ade east wing lah apa pulak..pegrh kalau aku pegi sorang..konfom aku tak kuar2 dari Sunway dah sebab aku tak jumpe mana aku parking kete hehehe....Sampai sana nak cari Maxis Centre pulak satu hal....Apa pun... si Aisy la yang sonok ... dapat berjalan..tengok org main Ice Skating...dan lagi satu...aku tidak lagi dibebani dengan Maxis punye caj yg hampeh!

Wednesday, August 5, 2009

:: Hijrah ke P1 Wimax::

Aku sekarang dalam trial period P1 wimax...As usual time2 percubaan cenggini mmg broadband akan laju tahap kambing...(mcm dulu ah mula2 nak pakai Maxis) .. laju tak hengat.... tp takpe..tengok ah dulu cenggana esok2 lusa...kalau tak ok aku g pulang balek...anyway aku amek pekej rm99 . ...pekej ni lagi laju dari Maxis....Ok la..aku still can save almost RM40 ringgit as compare to my current Maxis. Sorry ah Maxis..its time to say goodbye i guess...tp tu la...Maxis ni pun sebenarnya ikut tempat gaks...ade tempat yg die ok..aritu aku naik Cameron cun je coverage dia..kalau aku pakai P1 ni kang..pegi Cameron ade kene masok kampung org asli tumpang broadband diorg pulak hihi...Tapi yang bagusnye P1 ni..dalam umah tu leh wifi 5 pc/notebook...kire syok ah...aku online...ann online...aisy online..erk??!! Yang bagusnye Maxis pulak...ade byk value added..tp yg aku salu gune "sms" lah...senang2 je nko nak anto kat org sms dikala kredit nko abeh hihi..tp ade caj ah...kire ok gaks sbulan skali bayo maaaaaa!!
p/s: Aku kena sembahyang hajatlah cenggini ..heheheh (3 days to go to decide!!)

:: Out to Training ::

Sukacita dimaklumkan bahawa aku on Training selama 4 hari sehingga esok. So aku tidak mengupdate blog aku buat sementara waktu..

Tuesday, August 4, 2009

:: IOI Mall ::

Oke..kesahnye cenggini...reason why kiteorg p IOI ari Isnin tu sebab konon2 nye nak terminate/ tukar plan Maxis Broadband aku.Punye la penat beratur (tetibe pulak ramai org)..skali sampai turn aku die bleh cakap..."Lu mau tukar plan aaa?? lu kena pegi sunway maaaaaaa"...mau aku tak berubah menjadi cicak kobing...!! Haiyya...So?? mlm tu ade rezeki nko lagi la Maxis..Skang ni aku eksyen sikit pasai aku tengah test P1 Wimax hihihi...Dah dalam bengong2 tu kiteorg p IOI mkn kat Pizza...(ni tak habis2 nak mencuba nasib kat Pizza lah ni).. Tapi kat sini mmg superb service dia...mcm ni baru btoi..every 5 minit dtg check apa dah dpt apa belum dapat..siap potong2 kat bil.. mana yg dah dapat...
Cenggini baru btoiii..bagus bagus bagus....!!
Aisy dah pandai order kat Pizza..."Aisy nak...pizza n sopppp...n ayammmm"...
Cium tangan papa dulu..pasal papa banjer..

:: Aisy in action @ IOI ::

Ni masa kiteorg kat IOI. Memang klaka habis Aisy naik motor ni...sibuk nak mengejar awek ok anak teruna aku tu.. adeh.. kejo awek naik motor pink pulak tu..bapak budak tu dah tergelak2 dah tengok si Aisy...penuh perasaan bawak motor tu...siap berdiri pulak lagi...hai sapa la ngajo nih...!!Bapa engget eh moto ni??
wah wah ..corner lipat hoke
Kena control budak ni .. kalau tidak ntah sapa2 die nak langgar...nak langgar aweks2 pulak tu..
nkorang pasan kan motor pink tu..ha yg tu la si Aisy dok usha2..:D

:: Aku & Adik Ipar ::

Well..aku tau ni gambar lama..tp aku baru tengok kat album bertunang adik ipar aku...Rupenye banyak pulak photographer die ter"ambik" gambar aku skali..memandangkan softcopy ntah kemana (ade org pinjam tak pulang!), so aku amek la barang 3-4 keping gambar ngan Ijan...tp yg lain aku tak publish atas sebab2 peribadi kekeke...

aku n Ijan

:: Kenduri ::

Last Friday balek Johor . Kenduri Arwah.. Kat sini kalau tahlil/yasin semua orang2 pompuan. Kalau kat tempat aku sume lelaki...Kenduri tu buat hari Sabtu.. Saja lah balik awal sikit nak tolong2 apa yg patut .. hari Jumaat tu tak de sapa lagi sampai... sedare mare yg lain sume sampai mlm hari Jumaat..Sampai2 je ngam2 waktu sembahyang Jumaat. Ann terus mandi katun then p smayang jumaat. Actually before bertolak tu pun die dah ckp..teringin sangat nak smayang jumaat kat kampung die.. Kire tercapai jugak la hajat dia tu.Balik smayang Jumaat kiteorg pegi amek supupu Ann kat Kota Tinggi...Plan asal sebenarnya nak p jenjalan tp tak pe la....kire ok ler tu :D On hari Sabtu tu, dalam kol 2 lebih kurang start majlis bacaan yassin dan tahlil . Aku join skali ..mmg dah sume tua2 sume dah...tp yg bagusnye ade jugak 3rd 4th generation makcik2 ni ikut skali .. kire nanti ade la pelapis sume...Berikut gambar-gambar yang dirakam oleh kaum lelaki..
Otai Bukit Ramun.."Pak Hassan" ketua tukang masak...sedap siot kalau dia masak!!
ada 2 lauk..satu ayam satu lagi kambing...
nasik beriani..
"Tokei sate Pasir Gudang"...sate Cik Ayem mmg superb!!
Ni apa ni ek??