Monday, May 31, 2010

:: Joke of the day ::

A man wanted to buy his son a parrot as a birthday present.The next day he went to the pet shop and saw three identical parrots in a cage.He asked the clerk, "how much for the parrot on the right?"The owner said it was $250."$250." the man said. "Well what does he do?""He knows how to use all of the functions of Microsoft Office 2007", responds the clerk."He can do all of your spreadsheets and type all of your letters."The man then asked what the second parrot cost.The clerk replied, "$500; he not only knows Office 2007, but is an expert computer programmer."Finally, the man inquired about the cost of the last parrot.The clerk replied, "$1,000".Curious as to how a bird can cost $1,000, the man asked what this bird's specialty was.The clerk replies, "Well to be honest I haven't seen him do anything. But the other two call him *"BOSS"!!*

Special thanks to Harmeet to share this and thanks for cheering up my day.. ;)
Psst.. : i dont have any problem with my boss anyway...hahaha

:: Kenduri @ Bentong ::

Tired...~~
Tapi berbaloi2...sebab dapat jumpe sedare mare...Kenduri ni adelah kenduri kawen spupu Encik Ann iaitu anak pakcik dia...(clear dop??) Gerak dari umah dekat1 kol 11 pagi cam tu, then sampai Bentong dalam kol 12...Nasib baik jalan tak jammed....smooth jer...sampai2 umah Pak Teh Ann..tengok2 umah cam lengang..rupenyer buat kat dewan..aperdaaaa Encik Ann salah info!! so menuju ke dewan dengan perasaan macamkan nko yg nak kawen hoke...park depan dewan(konon2 VIP ah)..nasib baik tade kompang je..kalau tak mesti org ckp kiteorg pengantin ....(nasib baik perut ke depan kalau tak sure aku perasan) ahaks!! Maklomlah aku dulu kawen kat umah je..buat tade la beso mana..mana ade DJ gah2 siap bleh tuju2 lagu plaks lagi mcm tengah dengo Radio Pahang FM dah gayenyer...Menantikan pengantin yg berarak tiba aku lepaking je ngan makcik2 Ann dlm dewan...gile paneh hoke!! walhal kipas bersusun dah aku rasa (hormon kot)...Ade satu benda yang aku suke bla jumpa orang2 yg lagi tua ni..mula la ader yg buat scanning masing2 pasal future baby aku..."oo ini girl ni"...majoriti ok!!...dengan menahan kembang idung, hati aku kembali berbunga2 wakakak....(Denial Mode) jahat seyyy!! Selesai majlis sume skali around 6.30 kiteorg balek KL...konvoi ngan mak n adik ipar aku beserta sepupu Ann yg kecik2...Apa lagi....suke la budak kecik yg nama AISY tu..:D
p/s : Ceta ni aku tujukan kat kawan2 aku yg dah plan nak buat lunch pot luck hari ni...as the reason why aku lupa nak buat sambal mangga wakakkaa... Dah nak tdo baru aku teringat barang2 aku tak beli pung..sowwi donk!!

- Nkorang nak tengok gambar ke?? tayah la...aku maleh nak upload haha

:: OMG I love it!! ::

Last week aku punya trial pack untuk CL-Freshlook illuminates selamat tiba ke rumah aku dan ari Sabtu time nak p kenduri kat Bentong baru aku pakai. Best gile hoke!! Aku memula tak bapa suke sangat ngan brand freshlook especially yg color2 ni ..bukan apa..tak sesuwai dengan mata aku sebenonyer...Jadi..setelah menggunakan produk ini (cewah feeling2 duta freshlook gitu) maka tadi aku dah p bli dah 2 box untuk kegunaan aku seterusnya... hiks...Tak sabar nak pakai esok!!!

Friday, May 28, 2010

:: Perlu ke aku panik ::

Huh!! aku belum beli barang baby2 lagi..!!!! Aku rasa pregnant this time aku sangatlah mcm rileks2 je hoke.. sebab anak ke 2 ke ek?? yg si Aisy dlu...masok je ke 6 bln tu..kirenye sparuh list dah beli dah...pastu hari2 dok bukak storage brg2 baby ...check baju..acu2 dan tertanya2 "muat ke tak ...ensem ke tak ble pakai ni"...tp yg kedua ni..adoiii satu apa pun aku lom prepare...time lalu2 kat tpt baby aku cam lom tegerak nak beli apa2 lagi... walopon sesungguhnya aku sedar dan tau aku mesti dah kene beli sikit2..kalau tak .. mau pokai beli skali arung...mula la perasaan malas tu dtg, knowing that aku kene bukak balik punjut baju2 Aisy yg dah kecik tu nak cari balik barut etc...:D tp takpe la nanti ibu buat ye sayang..ibu blom beli nappy clean lagi (hoh alasannnnnnn) dulu..tayah ckp....masa 6 bulan ni..baju2 baby yg baru beli tu sume dah siap basuh dah...(agak2 wangi je dari tingkat 4-Cyberia tu) haaaa aku la tu....kalau boleh...baju baby yg dah kering nak basuh lagi...poyo btolll...
Tapi tu la anak2 ni amanah Allah..pesanan kepada diri aku dan org lain... sebolehnya berlaku adillah kepada semua anak2 kita..jangan membeza2kan antara satu sama lain..penting untuk perkembangan mental dan fizikalnya nanti...Mak bapak pun kene bersedia dan buat perancangan..jangan dok nak beranak ramai je tp tak rancang masa depan anak2....peace no war....!!

:: Betapa cekalnya dia ::

Last 2 days , aku saja la call kakak aku yg dok kuantan tu..lama beno dah rasanya tak chit chat ngan dia...sonok gaks dengar ceta dia pasal kalut pagi2 anto anak pegi school...(maklomlah encik suami dok jauh di bumi Madinah)..tu belum lagi dengo ceta kakak aku no 2 tu...encik suami die pulak kat qatar ...Aku rasa kalau encik Ann kene tukar Tanjung Malim mau aku demam tak bangun2 kot?? (sebenonye nak tuleh negeri Arab jugak tp tak mungkin lah pulak kan?) hahah..Well, aku salute dengan mereka2 yg tak punya suami di sisi kerana tuntutan kerja dan si isteri pulak terpaksa membesarkan anak2 sendirian..pergh...memang tinggi sungguh tahap kesabaran kalian...
P/s : Time cuti2 ni syok gaks bila Encik Ann tolong mop umah......(rajinnyee...hubby sapa lah niii :D)

Thursday, May 27, 2010

:: Demam Mode ::

Dari semalam aku rasa badan dah tak sedap..badan dedar...pehtu selsema..smalam aku tdo pakai cool fever untuk budak-budak.....biar lantak....En. Ann gelakkan aku..ok ok fine!!
ok la aku nak p klinik....

Tuesday, May 25, 2010

:: Happy Birthday MAMA ::

To my beloved MAMA... Selamat Hari Lahir....Selamat panjang umur..murah rezeki....
LOVE U!!
(P/S : Sila jangan jeles melihat keayuan aku itew hahaha-gamba di ambil masa zaman muda2 remaje gitu... )

Sunday, May 23, 2010

:: Anak sapa nih?? ::

Erm..kejadian ni berlaku masa kat jom heboh aritu sebenonye..tp aku sangat tade masa nak upload video ni sehinggalah hari ni....cube nkorang layan video 11 saat ni..aku sangat tak sangka dengan aksi spontan anak aku ni...Siap sume org gelakkan aksi dia..adoii malu maluu hehehe...nasib baik nko cute Aisy ehehehe :D

video

Saturday, May 22, 2010

:: Outing-Alamanda ::

Bangun je pagi ni si Aisy dah sibuk tanye "papa mana ibu???" Walopon dah dekat seminggu ni si Ann dok ckp kat Aisy "ujung minggu ni papa tdo kat tpt keja"...adeh...budak2 bukannye paham sgt kan...Yg dia tau wiken kene pakai suar jeans (p jalan la tu)..Ann kene pegi team building this week kat ECO Resort Bentong...uwa....Jadi untuk mengembirakan hati Aisy dan hati aku..aku ajak cikgu Aisy kuar p Alamanda...Nana kalau kuar mesti dibawaknya Mikail-BFF Aisy.... ari ni cikgu Liza pun join (yg jaga baby)....bukan main sonok lagi si Aisy..sampaikan tak ingat aku dah..ish ish ish...Tade tujuan pun..ingat nak tengok Shrek Forever..tp sure penuh panggung pasal baru tayang kan.....jenjalan la buang masa ngan buang duit...hiks..apa2 pun berbaloi2 gaks aktiviti ari ni sebab aku dah dpt apa yg aku IDAMKAN selama ini..cewahhh... :D
Tak sah hoke kalau tak naik menda alah ni...cendawan busut mana ntah...:D
Ye betol..penah ke aku ceta yg aku sangat mengidamkan nak beli boot sebelum ni?? (ke aku ceta kat member2 aku je ek?)..anyway aku dah dpt boot yg aku suke...ade sale pulak kat walk in Alamanda....i laik...sangat comfort dan tak tinggi sangat...can't wait untuk memperagakannya minggu depan u owls...:d

:: Nokia N900 vs Sony Ericson-W580i ::

Sebab aku suke/ tak suke henpon aku yg 2 ketul ni adelah kerana;

1. N900 - just like computer kecik aku..mobile -boley bawak mana2 (tp berat sikit) : W580i is more on entertainment...so kalau aku nak dgr radio-bunyi gile gempak, amek gamba-lagi sharp kot?? dan sememangnya buat masa ni aku lagi suke pakai SE (Sony Erricson)..Lagi cun kot?? (ke aku yg tak reti setting N900 aku tu?? grrr)

2. N900- benda yg membuatkan handbag aku berat : SE cute dan stylo sikit walopon ade blink2 kat keypad dia..(auww i laikkk)


3. N900 - practical berbanding kalau nak bawak laptop (owhs sangat lama dah aku tak bawak laptop ke ofis..) : SE bukannye leh surf pun????? kalau boleh pun screen pulak kecik...baru nak type " saya suke mkn..." terus masok page lain plaks kang hihihi (tolong jangan saman akuh)

4. Walo apa pun aku masih sygkan ke 2 2 hp aku tu ;) peaceeeeeeee

"My" Nokia N900

"My" Sony Erricson W580i

Friday, May 21, 2010

:: Mohon kekuatan dan doa kalian ::

Tadi masa aku balek keje..tengah2 drive...tiba tiba je dalam kepala aku ni terbayangkan kak Sue...mcm filem..bermain2 sume kenangan aku ngan kak Sue. K.Sue is my x-collegue..skang ni dia dah bukak bisness somewhere kat Perak...ingat lagi masa tu aku baru2 je masok keje....di dalam banyak2 dugaan tu dialah yang setia bagi aku nasihat dan semangat...dan to be honest...bila aku bace kat facebook pasal die masuk ICU dah 7 ari kat Hosp. Ipoh ni...air mata ni cam tak leh berenti je mengalir..tetibe je aku cam emo gile...boley tengah drive tu kuar sume lagu2 sedeh plaks..ish .. Walo apa pun..berita aku baru terima...beliau masih lagi kat ICU disebabkan kencing manis, kegagalan buah pinggang etc...Tolong doakan beliau yer......
(Ya Allah..selamatkan lah kak Sue...)

:: Jom Heboh ::

Owhs..cerita ini adalah sangat lapok...dan kiteorg sebenarnya tak rancang pun nak p jom heboh kat Putrajaya aritu ... ...(walopon aku beria jugak la print out pas yg nizam bagi - pas petugas untuk hari belia-konon2 senang ah nak parking kat Putrajaya tu nanti)..Actually pagi tu aku pegi Celcom Shah Alam - ade hal sikit ...dah setel tu ade la beberapa tempat lagi aku p..sampai le ptg aku tatau nak p mana dah..so on the way tu encik Ann tanye akuh..nak p ke jenjalan putrajaya??..walopon sangat penat membawa perut aku gigihkan diri demi budak kecik si Aisy yg dah terlenting2 nak p PUTAJAYA <<< Aisy nye penangan..:D Sampai sana almost 5pm...Sungguhpun begitu, cuaca ya Rabbi ya Salam...memang amat paneh ... konon je letak pas kat atas dashboard....tp aku rasa tak membawa apa2 erti sebab dah petang...org petugas pagi ..nko petugas petang..apa hal?? petugas jom heboh la jawapnyer...parking full hoke...So most of the places yg kiteorg lawat pun just booth2 Media Prima..tak larat aku dengan si Aisy dah nak berdukung je time si ANN sibuk2 p amek gambar....(agaknye masa tu die dah tak sihat kot...ciann) On the way balek Aisy nampak helicopter..dah satu hal pulak...sibuk nak ajak aku naik helikopter..tp aku rasa kalau dia buat RM 150 per ride nak gaks aku cube..ni RM150 per person..botakkkkk hoke.. :d Sudahnye sila amek gamba je la .. (Sian pulak Aisy)

Silang kaki..memang dasat anak teruna aku nih...

Panehhhhh

Sian Aisy.paneh2 .. balek tu demam..!! Sight...

Aisy dapat pegang heli ni pun dah cukup dah....

Wajah gumbira Aisy tatkala nak pegi jom heboh...

Asben aku la ni dok amek gamba budak ni..sapa tah nama dia?? Ladyana ke apa ke?? yg lain2 maleh nak upload.....hihihihi

Thursday, May 20, 2010

:: Kecuaian boley berlaku di mana-mana ::

Ehem-ehem..seram pulak aku nak ceta menda ni ...wakkakaka.. kejadian ni berlaku hari Isnin....memandangkan Aisy demam kan...aku la kena anto Aisy p skolah...selalunya pagi2 morning Ann akan anto then baru aku pegi keje....dan suamiku yg baik itu dah sesiap letak kunci umah, warm up kan enjin kete..(gitula hari2)......so pada pagi kejadian tu, aku pun dukunglah Aisy...dengan handbag ngan beg2 lain (pemaleh nak ulang alik 2-3 kali ke kereta)...aku pun terus lock pintu umah...ngan kunci grill...tiba tiba....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Sampai kat kete (aku bawak kete yg aku parking kat luar gate umah aku pada hari kejadian), tengok2 kete berKUNCI!!!!....Huh?????? mana kunci kete?????? dalam UMAH!!!!...uwaaaaaa..mau aku tak gelabah....terus call Ann... soh die balek anto kunci..dia dah la tengah MEETING time tu... adoi...jadilah aku ngan Aisy pelarian di rumah sendiri..nak masok kete tak leh...nak masok umah pun tak leh...atleast kalau kete tak berkunci aku leh amek kunci umah dalam kete.... kelaka kan??? It's all my fault...i admit it!! Dengan si Aisy yg tak mandi lagi..tak mkn lagi....berpeluh2 gaks ah dok kat luar .. nasib baik boleh leka kan si Aisy ngan youtube. Aku pasangkan nursery rhyme , dok la die menggodek lagu2 dalam tu...Aku ni tau nak hangin je la time tu..mau tak nye cair mekap2 aku nih..ahaks.... tp tu la.....dah terhantuk baru nak terngadah la org kata kan... kene hati2 la lain kali..:D

Wednesday, May 19, 2010

:: Cara-cara nak beli tudung online ::

Owh ya...pada sapa2 yg blom klik kat sebelah kiri ni kan http://tudung-online.com/?ref=emielynn begini ye cara2 nak beli tudung tu... korang klik je link tu..pilih tudung mana nkorang berkenan...Lepas itu,
- Sila register di http://tudung-online.com ( penuhkan semua tempat kosong )
2 - Login ke akaun anda , sila klik button KERJA KOSONG sebelah atas kiri website dan login ke dalam akaun anda utk dapatkan no akaun kami & pastikan anda edit profile terutamanya di bahagian alamat dan no.hpon .
3 - Klik button ORDER sebelah atas kiri website dan isi form dengan betul .
4 - Sms atau call kami bertanyakan sama ada order anda masih available atau tidak .
5 - Masukkan cash ke salah satu akaun kami setelah mendapat reply dari kami .Setiap tempahan yang di buat hanya sah sehingga esok sahaja ,sila order hanya apabila betul-betul ingin membuat belian , jika tiada payment dalam tempoh tersebut pihak tudung-online.com akan membatalkan tempahan tersebut dan berhak menjualnya kepada pembeli yang sedang menunggu.Untuk membolehkan tempahan di pos pada hari yang sama anda membuat tempahan , pastikan anda membuat bayaran sebelum pukul 2 petang..Sebelum bank in duit sila SMS atau call 016-9803217 bertanyakan bahawa order available ke tak , tunggu reply dari kami .. jika item anda masih available barulah anda masukkan cash ke mana2 akaun kami Untuk perbankan menggunakan maybank2u sila masukkan email etudung@yahoo.com.my
Cara pengisian kod : -
KOD TUDUNG - sila pilih dari list yang tertera di ruangan .
KOD PENUH :- sila taip kod yang tertulis pada tudung yang anda ingin beli seperti VIP A .
Selamat membeli tudung ;)

:: Banjir ::

Eh aku belom ceta eh?? Semalam boley banjir kilat kat area Putra Perdana tuh...tak penah aku tengok banjir cenggitu... nasib baik tak sampai area umah2 org...jalan je la....kemain sonok si Aisy tengok banjir....

ish ish ish...nasib baik jalan nak balik umah kiteorg tak banjir cam ni.....(Ini adalah jalan kat P.Perdana-depan balai polis..)
p/s : Ana..nko mesti ingat kan?

:: Rambut baru ::

Ya rait!! it so yesterday...Semalam aku amek Aisy kat nursery. Dalam kete die ckp kat aku "Ibu...Aisy penat la..nak baring depan tv"...care2 demam lom kebah gitu la gayenye....manje telebih sikit ... Pehtu bila papa dia balik..terus sihat pulak ??.... maka papa dia pun ajak p potong rambut .... dah besar2 ni die cam tak takut potong rambut dah..pasal lepas siap potong tu kang, brother tu siap buat eksperimen kat rambut die...rambut pacak ke...spike ke..die suke ah.. budak2 zaman skarang...ish ish ish...Yang kelaka tu, bila dah siap kan...ujan tau nak jalan ke kereta..so nak tak nak kena la cover kepala ngan kain tuala kan...masok kete die repair sendiri ok rambut die..memang tak boley blahhhh

Gambar ni dah final dah ni..masa dah nak siap potong...

Bro ni pun suke melayan si Aisy abeh segala style die buat kat rambut Aisy..

Muke demam la konon2nya...

Muka pasrah...

Muka mengikut arahan..tunduk Aisy...tunduk.....Pusing kiri...pusing... kelako

Monday, May 17, 2010

:: 90 Hari Cuti ::

Kelantan bakal laksana 90 hari cuti bersalin
Salmah Mat Husain

KOTA BHARU, 16 Mei: Selepas Selangor, Kelantan bakal memberikan cuti 90 hari kepada ibu bersalin khususnya kakitangan kerajaan negeri bagi memberi peluang mereka berehat sebaik mungkin.
Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri, Wan Ubaidah Omar, berkata bagaimanapun cadangan itu akan dibawa ke mesyurat exco terlebih dahulu.
Beliau berkata demikikan ketika ditemui selepas merasmikan majlis 90 Hari Untuk Ibu anjuran Kesatuan Kebajikan pekerja-Pekerja Bank Semenanjung Malaysia (NUBE).
Program ini turut mendapat kerjasama Urusetia Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri.
NUBE antara lain sedang berusaha mengumpul 1 juta tandatangan untuk menyokong usaha cuti 90 hari dilaksanakan di peringkat persekutuan.
"Kerajaan negeri menyokong usaha ngo ini khususnya bagi mendapatkan tandatangan 1 juta rakyat di negara ini untuk dihantar pada Perdana Menteri bagi membolehkan ianya dilaksanakan di negara ini,"ujar Ubaidah lagi.
Kelantan sebelum ini menjadi negeri perintis memperkenalkan cuti bersalin 60 hari yang kemudiannya turut dipakai di peringkat pusat.
"Mungkin kita agak terkebelakang dari soal ini, sebab Kelantan telah menjadi perintis pada cuti bersalin 60 hari yang bertama di negara ini," katanya.
Sambungnya, jika ianya dilaksanakan di negeri ini, kakitangan awam khususnya di bahagian sokongan akan mendapat manfaatnya, memandangkan 90 peratus tenaganya terdiri dari kaum wanita.
Turut berucap pada majlis itu Naib Presiden NUBE Malaysia, Daufkafli Nor Ghazali, Pengerusi Persatuan NUBE Kelantan, Azhar Yusof, Dr Rosnani Mohammad dan Penolong Kanan Sek Men Agama (A) Amir Inderaputera, Ustaz Nasir Mohammad.

p/s : Owh bestnyer kalau MCMC bagi 90 hari cuti bersalin jugak....hiks...(agak2nye ade ke harapan?) cepatlah approve before aku deliver hihihihihi ...

:: Selamat Hari Guru-16 MAY ::

First to;
1. Cikgu2 Tadika (kalau tak aku mesti tak p skola rendah)
2. Cikgu2 Sek. Rendah (kalau tak aku mesti tak p skolah menengah)
3. Cikgu2 Sek. Menengah (kalau tak mesti aku tak masok universiti)
4. Lecturer & Tutor - MMU (Kalau tak mesti sampai skarang aku menganggur)

But MOST IMPORTANT to my BELOVED CIKGU ;
5. Mama & Aboh - kalau tak mesti aku tak tau apa ERTI KEHIDUPAN. Merekalah cikgu yang paling aku SAYANG....Mwah Mwah!!

Owh ya...tak luper untuk;
6. Untuk cikgu2 anak aku...AISY...
7. Kawan2 aku yg banyak jadi cikgu ..

Semoga kalian menjadi cikgu yang akan mendidik bangsa dengan SABAR dan contohilah cikgu2 zaman dulu yer....(Aku memang konfom tak leh jadi cikgu..kang ade yg saman aku je kejenye kang hehehe)

Sunday, May 16, 2010

:: Selamat Jalan Piala Thomas ::

Beberapa hari masa musim Piala Thomas ni aku konon2 nye sokmo la balek awai....tetibe semangat kesukanan membara....Padahal sebab badminton je yg aku paham corak perkiraan dia...yg lain hancor hehehe....(eh chop!! aku rasa aku penah main badminton masa kat MMU dulu ah walopon wakil utk diri sendiri je bukan wakil MMU hihi) Membawak ke ari Ahad, aku beria hoke dok depan pc nak tengok final thomas cup...(Sanggup ni tak ikut Ann ngan si kecik Aisy tu tak pegi low yatt)...reason beso >> aku tak larat ah nak berasak2 ngan org ramai kat sana...Semangat sokong Indon ni tadi ni..walopon aku tau China mesti menang punya..tp aku suke ah semangat team Indonesia...fight bermati2an...tak mcm player M'sia...lembek !! Apa pun..Goodbye Thomas Cup...selamat pulang ke China buat ke 8 kalinya..Player Msia sila belajar dari kesilapan yer...Cari ah pelapis2 baru...Good luck for the next 2 years okei ;)

Saturday, May 15, 2010

:: Sebelum Akhirat ::

Telefilem Sebelum Akhirat yang menjalani penggambaran pertengahan April lalu mengisahkan Mubarak yang tenat dan menunggu saat kematiannya. Tatkala mendengar bacaan surah Yassin, dia hanya mampu mengalirkan air mata penyesalan. Dalam hatinya, Mubarak meronta untuk hidup dan sihat seperti sedia kala untuk menebus dosanya. Namun, semua itu mustahil. Justeru, Mubarak terbayang masa lampaunya. Ketika sihat, Mubarak selalu mengabaikan solatnya. Malah, dia juga menjalankan perniagaan haram.
Mubarak bertindak sebagai ceti haram dan mengenakan bunga tinggi kepada peminjamnya. Bahkan, dia juga menyediakan khidmat wanita cantik untuk tokoh korporat. Tidak terkecuali, dia turut menghamilkan wanita dan enggan bertanggungjawab.
Suatu hari, Mubarak berkenalan dengan Norida, gadis sekampung dengannya. Norida tidak mengetahui pekerjaan sebenar Mubarak hinggalah mereka terlanjur. Disebabkan Mubarak tidak mahu bertanggungjawab, Norida balik ke kampung semula.
Apakah yang berlaku kepada Norida seterusnya? Malah, bagaimana pula keadaan hidup Mubarak selepas ibu bapanya mengetahui dia menjalankan perniagaan haram. Adakah Mubarak juga berkesempatan meminta maaf daripada ibu bapanya? Kisah menyayat hati ini adalah karya ditulis Jumal Yunus dan diarahkan Murali Abdullah. Ia diterbitkan Enuja Production Sdn Bhd dan dibintangi pelakon lain seperti Yalal Chin sebagai Yusof, Maimon Talib (Salmah), Ruminah Sidek (Mak Bidan), Hisham Ahmad Tajudin (Rashid), Fadilah Mansor (Jamaliah) dan Dinie Juri (Ustaz Ehsan)

Ish ish...memang insaf gile tengok ceta ni semalam...kalau tak kerana kak eri paksa aku tengok..(pakse ke??) hihi... (abg dia cameraman utk ceta ni) tp aku rasa memang ceta ni sangat best....

Thursday, May 13, 2010

:: Dari Mata Hati ::

menyusuri malam kelam tak bertemu cahaya
di dalam kedinginan langkahku tak bermaya
keliru di mata dan di hati kian teruji
ke mana harga diri sungguh ku tak mengerti
sedang terhayun fikiran dan langkahku
datang suara meronta kan ke mana
bak dingin menusuk ke tulangku
kulit turut membeku
dosa-dosa terbentang nyata
dalam astana rela
sampai masa engkau akan tiba
selangkah yang berharga
renunglah dengan mata hati
pasti terbuka kunci
kedinginan malam jadilah teman yang sejati
di sana pasti menanti cahaya yang abadi
cahaya mata hati...

:: Malam Jumaat ::

Lepas bace yassin..nak smayang isya' pulak...

Tatau la apa dia bace time ni...
Pakai songkok tapi kuar jambul.....

:: Bila kekasih..mula merajuk ::

Lately Aisy sangat kuat merajuk..mungkin sebab aku salu cam tak layan die kot? tak pun aku salu marah dia..(cian anakku)..tp walo apa pun die sangat rapat ngan papa dia...Ni contoh la skek2 kalau kena marah.."Aisy tanak kawan ibu.." pehtu tekup muka mcm ni..konon2 macho la tu??..Tapi aku suke Aisy majok...cam cute2 gitu..

Klako kan??
"Bila kekasih mula merajuk..bagaimanakah harus ku pujuk..." eh sapa nyanyi lagu ni eh???

:: Hey Ladies ::

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi
Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur
Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong
Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya Mendapatkan cinta yang tulus
Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
P/s : tiba-tiba je aku rasa cam lagu ni BEST?? omaigod!!

Wednesday, May 12, 2010

:: Gomo Kelate Gomo ::

Malam Semalam....masa aku tengah baring-baring...

Aisy : Ibu..apa nama lagu tu ibu...(sambil tolak kete mainan die kat atas katil)
Aku : Apehal pulak anak aku ni (dalam hati)..
Lagu apa Aisy????
Aisy : Ala...lagu tu...
Aku : Ye la...lagu apa?
Aisy : Kate' Gomok...
Aku : Gomo Kelate Gomo????
Aisy : Aaaaaa'a... gomo klate gomo...gomo klate gomo...(Sampai tersengguk2)

Last2..kena marah ngan aku....dah dah tdo tdo!! (sila bace doaaaa)
Rupenye papa dia ckp...masa diorg p kedai tu , asben aku bukak radio muzik..so ade iklan pasal bola...ade sebut "gomo klate gomo".....tu yg die dok ikut tu....aku tak kisah la dia nak nyanyi kan..ni sambil nak sapu coco butter kat aku bleh die ckp kat baby dia ..."baby..gomo klate gomo"...adehhh (untuk dengar rhyme die sila bukak radio muzik)

Tuesday, May 11, 2010

:: Budak yang beriman AMINNN ::

Amboi..khusyuknyer..anak sapa la nihhh...
Yang aku pulak tatahan gelak tu.. dah la sejadah nak bentang sebelah2 pehtu die ikut kuat2 apa papa dia bace...tapi cukup la 4 rakaat smayang Isya' dia follow....Sejookk peruk mak die (hihihi)

Monday, May 10, 2010

:: @ Sate Hj Samuri, Taman Warisan ::

Malam tadi pegi Mydin Putrajaya lepas tu balik singgah la makan kat Taman Warisan. Tetibe plaks baby kecik ngan baby beso tingin nak mkn satey.

Aisy saja mkn 3 cucuk...ish ish ish...plus nasi plus timun..aku?? kontrol ayu..4 jek...plus nasi sate tu 2 pinggan.

p/s: Sorry pasal low resolution...gamba blurrr...

:: Ye .. dia dah dapat dia nak ::

Ye betul....

dah dapat baju ngan suar "jeans" baru...

as usual "mainan" baru....

ha tengok tengok....dah start dah rombongan cik kiah dia tuuuhhh

:: IT Savvy ::

Ye betul aku memang bersabo je la punya anak yg terlebeh terror IT daripada ibu dia sendiri..aku kalau kat umah payah nak dpt pegang phone sendiri dah..once dah bukak youtube...mmg haru la jawapnya...abeh segala bajak, lori, kete bomba dia nak tengok...Aku rasa cam nak p letak je sejam dua si Aisy ni kat balai bomba...boley ke gitu???
Ini menangis gara-gara aku nak caj phone setelah beberapa jam dia surf internet...

:: Aku memang pantang... ::

Kalo orang parking, tayar kete senget!!! nak2 kalo aku kene dok sebelah kete tu.. so care terbaik adelah parking sebelah kete lain yg bertayar lurus walopon kene jalan jauh....adehhh.. (adekah aku terlalu buruk sangke???) bukan sebenonyer....(berhati2 sebelum kena hihihi) Sekian pengalaman aku pagi ni...

:: Makhluk Aneh ::

Last week..
Dalam toilet kat ofis aku ade makhluk aneh berwarna pink berkilau2....(blink2 gitu)..
Hari ni..
Lom pegi tengok agi...seram kan?????
Cube nkorang teka apa dia????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kak ieda sorry eh..tiru style sikit..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jawapannya ialah......:: batu KERONGSANG

:: Keter Aki lagi best ::

Sepanjang aboh aku park kete die kat sini...budak kecik ini sangat eksyen..tamo naik kete sendiri dah...bleh die sound aku : ibu..kete ibu tak best..kete aki lagi best..wah wah..bak sini skek duit nak bli kete mcm aki hhhhehehhe...(as usual...hulur duit 20 sen dlm poket suar dia)
Ibu...chak!!
Ni masa tunggu aki n nenek @KLIA
Agak berjanggut jugak la tunggu kat luar ni...rupenye beg lambat kuo....

:: Mawar Putih Buat Mama ku ::

Kau sinaran bulan..menyerikan bintang bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi
Kau sirami embun..menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku

Kau berikan MAMA
Kasih sayang maha suci..
Betapa agungnya tiada ternilaikan
Oh MAMA..Oh MAMA ku..
Tiada cinta yang murni setulus cintamu

Ku suntingkan mama sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cintaku

Lagu ni utk my beloved MAMA-Puan Mik Jah Othman yang membesarkan ku dengan penuh sabar ..
dan buat Puan Natrah kerana telah melahirkanku ke dunia ini..."Selamat Hari Ibu"
dan tak lupe untuk Mak Mentua -Puan Jariah...

Lot's of LOVE..Mimie...

:: Makan Besarrr Makan Besarr ::

Ari Jumaat..apekah lagi agenda di waktu lunch selain beronggeng bersama kawan-kawan tercinta..

Dari kiri: Kak Sinar, Kak Za, Kak Eri (aku yg tukang amek ini gambar lerrrr)
Tempat lepak : Pizza Hut sengal, Jusco Equine
Masa : 12.30-2.30pm (sampai ofis kol 3 pm ..jemmmm laaarrrr )
Sebab lepak : Lama tak jumpe kak Za (wanita melayu terakhir bertudung putey)

Sunday, May 9, 2010

:: Ish ish ish ::

Masa aku balik keje ari Jumaat aritu aku follow kete ni sampai ke area umah aku.....(Owh satu taman rupenyer ) Nkorang rasa kenapa???Kepada tuan punye kete sorry aku tade masa nak blur kan plate no kete nko yer.
Jawapan : Kete ni bawak anjing. Dah la anjing, eh elok pulak die dok bahagian belakang sambil kuarkan muka die kat tingkap..pandang kiri kanan..sambil rambut ngan misai2 die tu ditiup angin..sajak sungguh lah..kang kene sapu ngan lori baru tau (dulu kan penah ade amaran kan pasal jangan bagi anak kuarkan kepala kat tingkap kan..BAHAYE WOOOO)

: Ni apa pesen ni ?? ::

Aksi dirakam masa Aisy on the phone ngan aki..tak snonoh kan...cakap kat tpon sambil sedut air vitagen...

:: Goodie for Aisy's beloved frensss ::

Ye birthday Aisy adelah 21 Aril tp bulan ni baru la aku berkesempatan nak siapkan goodie bag utk member2 Aisy kat school...Saja lah nak tempek dalam blog aku ni supaya tahun depan tade la aku bagi menda yg sama...kekeke...(Last year aku bagi cuppies upin ipin-nasib baik tak sama)
Untuk spesel frens sahaja
Untuk anak kawan2 ibu Aisy..erk..
Comei ke dop comei??
Untuk kawan2 kat school... (Lenguh seh pinggang buat mende ni...Thanks to Aki, nenek and papa for helping)

:: Control Car ::

Orang paling gumbira masa nenek ngan aki balek dari Egypt adelah budak kecik nama Aisy. Sebab?? Die ingat mainan dia jeerrr...konon2 nak tuntut birthday present lah..Aki n nenek masuk je kete dari airport terus tanye pasal adiah die..hampeh..:D Jadi untuk merealisasikan impian dia yg dah dapat control car tu, nenek ngan aki janji ngan dia nak bawak main kat Dataran Putrajaya...ye la main kat umah asik langgo kabinet aku jehhh (Grr) heheheh
Aisy n nenek tengah cari port baik sikit..nasib baik weekdays tak ramai org..
Encik Ann posing dibawah lampu yg suram..
Mulai mlm tu kan...mlm nak tdo kene pakai suar jeans ngan baju jalan..apa pesen tah??

Saturday, May 8, 2010

:: If it's a girl .. Alhamdulillah ::

Owh ya...mulai entry ni aku rasa sume entry aku belated (terlambat) sumenye...Maksud aku aku akan cetakan kejadian2 yg dah berlaku .. hiks..Las week, (Khamis) aku pegi check up. At first aku mmg nak p jumpa Doktor Zuraidah, kat area Puchong Perdana. She is the best female doc. i can say.Tapi aku sampai2 je tengok org penuh gile dalam klinik dia...tengok2 klinik2 berhampiran banyak yg tutup/ tade doktor pompuan...(dalam ati aku ckp..ooo patutler)..Tak sanggup aku nak tunggu...Aku pun nekad p Seri Kembangan. Hajat kat hati tu nak pegi cari woman specialist yg dicadangkan oleh Kak Zarina officemate aku. Tapi pusing punye pusing mmg tak jumpe. Bagus..no. tpon klinik tu pun aku tak save...Sebelum aku sesat lebih jauh, aku pun kuar balek dan accidently aku ternampak klinik ni...Poliklinik An Nur ni kat area Bandar Putra Permai. Kawasan baru...Sampai2 mmg tade org..first time time aku tengah register doktor pun melepak sama borak2 kat luar tunggu aku tuleh...menurut doktor tu(Doc. Arbaiyah), klinik tu baru 4 days operated dan dibawah Klinik Pakar An Nur Bangi. Ha mmg la sangat cantek pasal aku pun memang plan nak deliver kat situ nanti...So aku maleh nak pk panjang..finally aku dah jumpe tempat check up aku yg proper...;) Doktor Khamsiah (Gyne aku) akan jumpe 7 months over je nanti..Owh ya...spiking of check up masa tu...masa doktor scan, doktor ckp baby girl...tp as usual..masih awal kalau nak predict (ramal) apa2 ..Tawakkal sahaja dengan hati yg berbunga2....
Klinik pun still tengah buat final deco masa aku dtg..
Doktor Arba'iah ni dah anak 6 ... tp kalau tengokkan muka dia tu mcm anak 1 je gayanya.

Friday, May 7, 2010

:: Stupid la Broadband Biru nih ::

Broadband biru punya hal pulak....lagi nak buat aku panassss....

Ini adalah rakaman komplen aku kepada collegues aku pasal xxx pagi tadi. Bengkek btol aku…
24.4.2010 - saya baru subscribe line xxxxx (xxx 3g yg RM68 (unlimited internet) per month tu)
4/5/2010- saya received sms dari xxx bagi summary bill saya ..

Die nye summary cam ni;
Overdue : RM50
Current charge : RM 166.65
Total amount due : RM 116.65

Lepas tu saya pun email to customer service;
Sent: Tuesday, May 04, 2010 11:02 AM
To: 'careline@xxxx
Subject: detail bill required

Hi there,
Where can I view my complete bill for acc no : xxxxxxxx
I’m a new xxx customer.
I don’t understand why I must pay RM 116.65 therefore I need sort of e-billing with itemized bill which I can understand better.
Appreciate your urgent reply on this.
Thanks

Dah la email ni tak ade reply sampai la ari ni 7 May 2010.

Saya pun call la customer service dalam 10 minute yg lalu ni. Tunggu sikit punye lama…Bila sambung kat operator tu…kerek gile..cakap tinggi2 suara…memang cam tade behavior. Tujuan saya call sebenarnya nak request detail/itemised bill. So kalau looking to the summary bill yg saya receive tru SMS tu, saya cam tak paham la... Dah la call saya tu kene transfer to bill department la bla bla .. at the end..diorg ckp kalau nak dapat detail bill ade caj (e-billing) RM3 per MONTH!!..(WTH oke!!!)

Saya memang tak penah pakai line, tapi saya pun ade subscribe P1 Wimax kat rumah..tak penah pun ade charge…Even MAXIS pun saya tau yg diorg minus RM 5 kalau kita ambik e-billing sebab diorg tayah hantar physical bill. Saya memang tak puas hati btol la dengan ni. Thats why saya pakai prepaid je sebelum ni. Tapi sebab saya nak mobile access saya subscribe la jugak …Ingatkan RM68 tu je la caj dia…rupenye tadi baru tau RM 68 + RM 50= 118 adalah fixed amount.
Kalau tambah bill ha jadi RM121 per month..(So nak tak nak kene la bayar banyak tu mulai May 2010- tensennye)
Memang teruk lah xxxx nih!! Untuk makluman akak, saya subscribe line ni kat Dealer - Low Yatt …Penerangan tak jelas tp sebab saya urgently nak pakai aritu saya amek gaks…Nasib baik saya tak ambik yg contract punye tp nak buat cemana kan..kalau tade 3g ni nak balek kampong nanti tade line..

Ingat nak tukar to DIGI la pulak. Tapi coverage pulak tak wide.

Ok sekian, tu je komplen aku untuk hari ni..Tadi kan masa diorg mintak email utk anto bill aku saja stress bab mcmc tu bagi diorg beware sikit !!! And to the operator yg jawap phone tadi tu.nasib baik nko ckp nama nko laju..kalau tak .. tak pasal2 nama nko naik time miting ngan officer kiteorg nanti hhehe :D

:: Lagi lagi buang bayi ::

Nkorang tengok berita mlm tadi kan?? Pasal org buang baby dalam sungai puchong.....Ya Allah...aku tak paham sungguh la sapa yg jahat sangat buat mcm tu...Cube kalau kite jumpa org yg buat mende cam gitu..kite buang die pulak dalam sungai..nak lagi ekstreem letak boye banyak2 biar die kena gigit...apa gaknye die rasa... arghh emo aku emooo!! :D

Wednesday, May 5, 2010

:: Ye betullll!!! ::

Aku buat2 bizi sikit lately..so tade masa nak update lagi..... to be continue ye kawan2... peace no war!!