Thursday, December 29, 2011

:: Kitchen Reno ::

Seriyes mcm dah malas sikit nak maintain blog......padahal mcm byk je nak share ngan u owls.. Actually last 2 months adelah bulan yang sangat hectic...memenatkan..mentensenkan dan sebagainya....macam tu lah kalau dah buat renovation time dah duduk umah tu...mmg la hari2 balik keje ngan mengemop je (aku ade hack dinding tu yg lagi extra penat)...Tapi benda dah berlalu..dapo pun dah siap..maka aku presentkan secare ringkas lah rupa paras dapo aku .....sekian dimaklumkan...

Tak jadi nak ber tapewer tapewer....pakai je bren cosway( jimat sikit katenye) tu baru sikit tu....Pening nak cari kaler yang match ngan dapo aku sudahnya ni je yg ade..rembat je la...so walopon tak masok tema maka terimalah seadanya (kata Ann)... Kasi rambu ramba sikit sebab nak kasi nkorang saspen dengan kuali bukan tefal tu hehehhehe

Actually gamba2 ni semua mix masa reno n dah siap ..so selamat pening kepala tak kosa nak ikut turutan dia... :D Well those yang tengah dalam proses nak reno dapo ke apa2 ke..aku rekemen sangat la kontraktor ni... sebab pekej yang ditawarkan berpatutan dengan servis yg diberikan....

Well...it's my new kitchen ... some part masih kekalkan yg lama sebab nak cut cost...anyway itu je yg mampu...so hidup mesti terus!!

Design / color semua aku yg pilih sendiri...so thanks to En Ann sebab melayan aku p survey sana..survey sini...

Love it!!

Masa tengah huru hara...

Rasa cam nak tdo dapo je skang..

The best price @ Baagus

This is the second part of the reno...actually ni dry area....tak payah jemur kain lagi yeay!!!

Hurm....ni masa Vincent belum dtg pasang pintu oven.

Ni pun masa half finished...

Almost done....

Lagi huru hara masa ni..perh!!


Lampu n kipas aku pilih sendiri....macih...mula2 semua org tak nak dengar ckp aku..kata dapo tak yah ade kipas..letak kipas dinding je la apa la...at the end..semua suka pulak kipas ni......So moral of the story..bleh dengar cakap saya tak hiks?? Ok la....selamat rajin masak pada diri sendiri...