Friday, October 31, 2008

:: Cerita Panas ::

Aku rasa semua org dok ceta pasal si norman hakim kena tangkap basah ... pagi2 tengok berita ceta pasal si norman hakim...bukak radio time driving p keje...ceta si norman hakim..mlm nak tdow ni pun ade ceta si norman ni lagi..apa bagus sangat ke si norman ni? ensem sangat ke?? ade ensem macam hubby aku ke kikikiki... walau apa pun...semoga abby sabar dan tabah dalam menghadapi dugaan ni..dah la baru abeh pantang...sian org pompuan eh...baru jap aku tengok dalam galaxy kat tv9..ebby komen pun mcm cool je..dia mcm dah tau je prangai laki dia tu.... dia mcm dah tau masa depan dia ngan norman mcm takat ni je ... takpe la abby...lepas ni ko p slim world..then blakon kaw kaw bagi air liur si norman tu meleleh tengok ko...takpe la...utk maklumat seterunya aku tanya jiran aku si ina ni..die ni kwn2 die semua celebrity... aritu p open house dia pun penuh ngan artis...ina skang ni surirumah..mungkin dlu dia pun artis kot?? tah le aku pun tak tahu...:)oklah adioz guys...to be cont.. later on

Thursday, October 30, 2008

:: Malam yang semakin panas ::

Dua tiga hari ni..malam2 terasa bahangnya... kesian aku tengok aisy...
so mlm ni aku pakaikan die baju tdow ngan suar pendek je...badan dia pun aku tengok ade rashes merah2 coz bepeluh... hai sabar jelah anakku...bukan takat aisy je paneh... kucing jiran depan umah tu pun paneh ...
hurm.. aku tade apa prog mlm ni..so tak de yg menarik utk diceritakan...this wiken ..abg ja and kak ngah nak dtg...syoknye lama btol tak jumpa abg n kakak ku ni...tadi sempat jugak aku p pasaraya tah apa nama dia kat area umah aku tu..tp warna ijau..kire murah gaks brg kat situ...(tak penah bli brg dapo kat situ sebenarnya)..so lepas ni aku tak payah p milennium lagi...
tak sabo nak tunggu sabtu!!

Wednesday, October 29, 2008

:: Aisy lagi ::

Makan biskut tiger
Baru lepas e'ek
Letih sangat la nih!!

:: Keboringan tahap kambing dalam kereta ::

video

:: Aisy kat Zoo ::

Eh idup ke giraffe ni

Naik bas kat Zoo, apsal la si Aisy ni buat muka pelik cam tu..penat je aku kontrol ayu
Papa, look at that!!!

:: Aisy di Taman Permainan ::

Eh eh...aeroplane!!
Yeay!!
Aisy tak nak balik...

Tuesday, October 28, 2008

:: Gambar-gambar kegembiraan Aisy ::

Aku tensen sungguh la ngan connection mlm ni...mcm tapai ... slow tahap turtle...gamba2 kat bawah ni adalah gamba raya yg sempat di uploadkan...ni pun sampai 8 jam nak kena tunggu..gila hapa..ok la..keterangan gambar mengikut urutan;
Gambar 1. Gambar kontrol aku dan ann tapi telah di slekkan oleh si Aisy.. ade byk lagi nak upload ..tungguuuuuu....
Gambar 2. Masa ni teringat si luqman(tiada dlm gambar)..spupu asben aku..die kecik lagi..skolah darjah 2 cam tu..die ckp kat aku " kak mimie, kenapa kaki aisy pendek??" aku gelak tahap gaban..sebab die merujuk kepada samping si aisy yg terlondeh tu sampai nampak sikit je kaki... haha
Gambar 3. Aisy dengan senyuman darlie nye sampai memandang kamera no 1... eh?? papa dia tengok kamera no brapa pulak ni?? confused aku...
(Maaf kualiti gambar tidak berapa menarik disebabkan pakai kamera phone murah je...)



Monday, October 27, 2008

:: Gambar2 terpilih bulan ini :: 10/08

:: Ibu, ok tak mcm ni?? ::
:: Aisy & Ibu@ Putrajaya ::

:: Soccer player ??! owh no! ::


:: Aisy & Papa ::

:: aktiviti hari ini ::

Memandangkan hari ni cuti lagi..so aku mengambil kesempatan mengemas rumah gila babas ah... potong rumput (ini aku assigned kan kepada sdr ann> jangan marah aaaa ), aku pulak mengambil tugas indoor cleaning service ...
kol 10 pagi cam tu sepupu asben aku sms.."kak mimie, ada rumah tak arini?? epa nak dtg rumah ni" aku pun sms balik " ari ni ade kenduri kat umh pakcik akak kat bangi..tp takpe epa dtg la kol 12.30 nanti yer" so....dengan lajunye aku pun kuarkan spageti n memasak ala2 cheff wan...:D hihi..ni aku maleh nak ceta ni..korang mesti tak caya punyer ...:D
so...aku setel sume skali dalam kol 12 camtu....sampai la ke pukul 1 tak sampai2 si epa ni...kol 2 tak sampai jugak lagi..aku pulak dah mcm cicak kobing kepanasan coz nak pegi umah abg dek kol 2....tetibe kak zana depan umah dtg...jemput birthday anak dia kol 4...aii...
last call si epa..""aaa kak...epa on the way"...walaupun aku tatau dienye on the way tu kat mana..aku pun menanti dengan penuh sabar..akhirnya 2.30 cam tu epa sampai..mkn2 borak2...sampai la kol 4....sms abg dek..me lambat sikit ade org dtg rumah...dienye reply pendek gila..."K"
Sempatlah aku p umah kak zana...sambut birthday anak dia..then mkn2 borak2..kol 4 lebey tu gerak p umah abg dek..so aktiviti open house berakhir di situ...

jap jap commercial break...jam skang kol 9.30 mlm...sambil2 layan ceta cinta batu belah " tibe part sedutan episod seterusnya si mak (elly mazlin) ckp kat anak dia sambil nangis2.."kenapa tak tinggalkan utk mak...mak keje siang mlm utk bli sate rusa ni...kenapa tak tinggalkan utk mak...." tak paham aku ...tp aku akan tengok lagi esok hehehe :D

klah esok nak bangun pagi...nak kene sampai kat KLCC paling lambat kol 7...harap2 aku leh ah kuar rumah kol 6.15 esok....(amin) :)

Saturday, October 25, 2008

:: Kerabu Ayam ::


Walaupun gambar ni bukan kerabu ayam...gamba ni sebenarnya ialah kerabu kaki ayam..tp buat2 la mcm kerabu ayam...
aku nak share sikit .. ntah kenapa aku kemaruk sangat dengan kerabu ayam kedai pecah periuk kat puchong perdana tu... so aku dah jumpa resipi die..senang gile nak wat...so esok aku berazam akan buat kerabu ni dan makan sampai pingsan ...(meminjam perkataan bruneian)...nyum nyum...
resipi nye aku sharekan kat bawah ni:
Bahan-Bahan
200 gm kaki ayam
5 ulas bawang merah - hiris halus
2 batang serai - hiris halus1 tangkai
bunga kantan - hiris halus
½ cawan perahan limau nipis
5 tangkai cili api - hiris nipis
5 tangkai cili merah
1 sudu besar sos ikan
1 pokok daun ketumbar - hiris kasar
Garam
Gula
Cara
Rebus kaki ayam beserta sedikit garam hingga lembut.
Buangkan tulangnya dan hiris kasar.
Masukkan kesemua bahan kedalam mangkuk dan gaul sebati.
Sejukkan dalam peti sejuk sebentar sebelum dihidang
selamat mencuba ye puan puan dan tuan tuan

:: Open Houses ::

Bulan Syawal yg masih berbaki lagi beberapa hari ni dimanfaatkan sepenuhnya oleh org ramai termasuk bos aku utk buat rumah terbuka. Sorry la bos aku rasa aku tak leh dtg coz husband aku keje...dahtu aku terstuck kat opis kena layan persiapan terakhir utk majlis MyBroadband kat KLCC next Tuesday, 28/10/2008. Lebih mengharukan lagi...aku in charge utk regisration pepagi morning tu..jln pintas aku?? pakai notebook..paperless...

aku ni pun tengah terpikir2 samada aku perlu ke tak dtg rehearsel on Monday, 27/10 ni. Mengikut firasat aku kalau aku dtg pun sepertinya membazirkan masa dan duit aku ( sebab tak pasal2 kena singgah Suria KLCC uwaaaaaaaaa). So memandangkan peranan aku yg tak berapa penting ni..(walaupun target pax 800 org utk conference tu....) aku cadangkan kepada diri aku..supaya aku tak payah dtg...baik aku duduk rumah..basuh baju..tdow...layan si aisy yg semakin cute tu...

esok open house lagi....lusa pulak ...pakcik sedare aku yg sgt baik wat kenduri kesyukuran bersempena beliau yg bakal menunaikan haji..hai bestnya..muda2 lagi dah pegi haji..Alhamdulillah...(aku mula terfikir yg petronas bagi bonus bapa bulan pulak thn ni) last year die renovate satu rumah dia..aku rasa mau mkn ratus riban....untungnya keje Petronas hehe...anyway Cik Dek dan isteri semoga selamat pergi dan selamat kembali...

next week kata izani rakan sekerja aku tu... be ready to burn your midnight oil...aku dah seram dengar bahasa2 budak ni...ini adalah bermakna start bulan depan ni....aku dan kwn2 akan sibuk dengan Bonus dan increment pulak... adoiii...sabar je la .. moga2 tahun ni bonus ada up sikit hehehe...just wish...

Precious Day

My blog officially launched today!!